En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några nyheter från Lindesberg

Det har nu gått ett halvt år sedan jag bytte fönster men det har grämt mig att jag inte samtidigt bytte ytterdörr så nu har jag beställt en  ytterdörr och fem källarfönster från Mockfjärds, som hade levererat och monterat mina fönster i augusti 2020, och så här ser den ut men det tar nog ett par månader innan den är på plats.

Skärmklipp Äppelbo ytterdörr kopiera kopiera kopiera vänd

Mockfjärds Äppelbo ytterdörr 

Sedan så har det inte hänt så mycket än att jag tagit några bilder på fågellivet i min trädgård.

P1130106 Ett gäng Stjärtmesar på besök

 Ett gäng Stjärtmesar på återbesök

P1130125 En Stjärtmes på besök vid jordnötterna

 En av Stjärtmesarna hittar snart till jordnötterna

och jordnötterna verkar tilltalande

P1130094 En Stjärtmes äter jordnötter

Så Stjärtmesen låter sig väl smaka av jordnötterna

P1130191 en Kaja i Äppelträdet

Här har en Kaja landat i äppelträdet där det finns mat

P1130164 Kajor vid talgbollarna

och Kajorna diskuterar om vem som först skall få äta av talgbollarna

P1130160 Här smakar det herrskap sa Kajan

 Här smakar det herrskap sa Kajan

P1130114 En Skata söker frön under snön

Medan en Skata söker frön under snön

P1130112 En Skata söker mat i snön

Tja det var väl mest snö men några frön fanns det 

DSC_4000 Talgoxe vid jordnötsautomaten

Apropå lång tunga här är en Talgoxe som visar sin

DSC_3702 Blåmes vid jordnötterna

 En Blåmes vid jordnötterna 

P1130372 Fullmåne den 26 februari 2021 kopiera

 Fullmånen tog jag med mitt nyrenoverade Panasonic Leica 100/400 mm den 26 februari 2021

 

 De tre små såren i pannan är spår efter ingreppen där där läkaren fäste små silikonslyngor under huden som är fastsydda i ögonlocket för att justera höjden på ögonlocket

Den första mars var det dags för återbesök hos Capio Läkargruppen, som opererade mitt högra ögonlock, och doktorn tyckte att det såg bra ut så jag bad att de även gör en likadan justering av mitt vänstra ögonlock som också hänger ned och skymmer synfältet. 

P1130414 Min defekta skäggtrimmer

På morgonen samma dag skulle jag snygga till mitt skägg och då gick skäggtrimmaren sönder, själva saxen lossnade från motordelen och hamnade i tvättstället så det blev att åka till Capio med lite ovårdat skägg. Den här trimmaren köpte jag när jag flyttade hit till Lindesberg för lite drygt tio år sedan  Så vad kan man begära den har hållit mer än garantin.

P1130420 En skäggig man

 En skäggig man men ögat börjar se normalt ut igen så ett par nya glasögon skulle nog göra underverk

Skärmklipp av Camera Raw 12.3

Skärmklipp av Camera Raw 12.3 med PSE 2020

För någon vecka sedan slutade mitt PSE 2020 att fungera efter en automatisk uppdatering av programvaran. För några år sedan så köpte jag PSE 2018 och ett par år senare köpte jag en uppgradering från Adobe till PSE 2020 och den har fungerat bra till för en vecka sedan och efter uppgraderingen var det omöjligt att få igång programmet igen, så jag såg att Dustin reade PSE 2021 så jag satsade på det i stället för att bråka med Adobe om att uppgraderingen inte fungerade. 

Skärmklipp Skata

Nu har jag installerat min nya PSE 2021 så nu kan jag fortsätta att framkalla mina bilder oavsett det är Raw eller Jpeg 

P1130393 Dennis njuter av vårvintersolen

För övrigt så drog jag en vinstlott i måndags för jag fick en tid för vaccination på onsdag, och jag har köpt en ny skäggtrimmer så nu kan jag snygga till mig i ansiktet. När det gäller Dennis och hans skäggväxt så börjar det också bli lite långt så det är nog dags att boka tid hos hans frissa.

P1130423 Vaccination covid-19

Nu har jag fått min första covid-19 vaccinspruta och skall få den andra om fyra veckor

Nu finns det inte så mycket mer att berätta

Ha det gott

Stig

Inlagt 2021-03-10 13:19 | Läst 2583 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till den första sprutan, jag får nog tyvärr vänta till april skulle jag tro. Och ögon blir bättre, det är ju positiva besked. Kul med stjärtmesar också, tror att jag hörde ett antal i början på veckan men såg dem aldrig, tyvärr
Svar från Stican 2021-03-11 13:15
Tack skall du ha Peter, ja det känns skönt att det äntligen börjar hända något på vaccinfronten och det ena av mina ögonlock är ju åtgärdat så livet börjar sakta återvända. Kul att du gillade mina bilder på Stjärtmesarna.
Ha det gott/Stig
Element 21 är den helt fristående utan registrering. Bara installera å köra?

Bra med sprutan hoppas du slipper biverkningar å får må bra.
Även bra att fått ordning på ögon som är så viktigt.
Fina bilder på stjärtmesar mm roligt att de är vid mataren
pdahlen 2021-03-11 08:51
Nini, jag har haft tre stycken PSE genom åren. Jag började med en version med PSE när jag började med digitalfoto för en 15 år sedan. När LR4 kom så gick jag över till LR och har gjort i huvudsak allt i LR men man kunde hoppa ut från LR och redigera i PSE och sedan tillbaka till LR. Mitt senaste PSE är 2019 och då fick man iaf med en skiva, men för att få uppdateringar så var man tvungen att registrera sig hos Adobe. Men det är ju inga prenumerationer utan man köper en licens och får uppdateringar iaf under ett år till nästa version kommer ut. Har man Fuji så var det väl många som valde Capture One, som hade bättre färgåtergivning än Adobe iaf LR, men det är möjligt att Adobe har förbättrat för Fuji profiler
Svar från Stican 2021-03-11 13:32
Tack Nini för dina kommentarer, jo jag köpte en DVD-box från Dustin och installerade i min dator sedan var det bara att köra. Ja efter några veckors telefonpåringningar så kom jag fram och fick en tid igår förmiddag så nu känns det skönt bortsett från lite ömhet i armen. Mina hängande ögonlock är en lång historia, som började tidigt 2018 då jag sökte hjälp på vårdcentralen, och nu är mitt högra öga fixat efter tre operationer. Nu väntar jag på en operation på mitt vänstra öga också. Roligt att du gillar bilderna på Stjärtmesarna.
Ha det gott/Stig
Mycket som ser positivt ut just nu alltså, och Dennis behöver ju också en omgång med saxen ser det ut som :)
HaD/Gunte..
Svar från Stican 2021-03-11 13:39
Tack Gunte för din kommentar, jo nu finns inte mycket att klaga på, det skulle i så fall vara vädret men det hjälper inte mycket så det är nog bara att gilla läget. Vi avvaktar lite med trimning av Dennis tills det blir lite mer vårlikt.
Ha det gott/Stig
Vad bra att du fått första sprutan, den väntar vi på fortfarande! Och ögonlocksoperationerna har ju gett resultat till sist, vad skönt! Fina bilder på stjärtmesarna. i år har jag inte haft några såna på besök. Fö köpte också vi en Mockfjärdsdörr men det är många år sen, kanske tio, tiden går fort. Hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2021-03-14 22:42
Tack Björn för en trevlig kommentar. Jo det börjar ordna sig med ögonlocken, vaccinering och det materiella men med fotograferingen är det nästan stiltje jag försöker ta lite bilder på fågellivet i trädgården men det blir mest suddmesar. Nu väntar jag bara på våren och lite vårblommor .
Ha det gott/Stig