En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några tankar från Dennis

P1090244 Jackie och Dennis

Här är jag i händerna på Jackie som är en trevlig Amerikansk flicka

Det var förra lördagen som vi fick besök av Margaret och Jackie och de hade varit på en konsert här i Lindesberg på fredagskvällen, som var helt enastående enligt Margaret och Jackie. Det var inte första gången som Jackie besökte oss, och förra gången var i december 2018.

Då försökte husse fota fåglar och det blev väl lite si och så med kvaliteten tyckte han. Men det kom ett par Nötskrikor som han lyckades fånga på bild och de blev väl ganska skapliga. 

DSC_1889 Ett par Nötskrikor på besök

DSC_1879 En Nötskrika på besök den 30 dec. 2018 kopiera

 

Här står Jackie med sin man Mathias och Margaret

Mathias är ett barnbarn till Margaret. Jackie och Mathias har nyligen varit i trakten av Åre och sökt ett hus att bosätta sig i men av de två hus de tittat på så var det andra som vann budgivningen. Nu måste Jackie åka till USA, för hennes uppehållstillstånd löper ut nu den 1 november. Jackie är från Colorado och hennes pappa är bosatt i Denver tror vi, och det är väl antagligen dit hon skall åka, för att hon måste söka ett nytt uppehållstillstånd ev. ett permanent sådant eftersom hon vill bosätta sig här. Husse är väl inte så duktig på att prata engelska och jag kan inget alls, men vi tror att det gick bra att kommunicera ändå.

I lördags så plockade vi in vår trädgårdstomte "Robban" till garaget där han får vila sig till nästa sommar, husse skall göra ren honom lite bättre för det var mycket löv och gräsrester som hade fastnat på både underredet och hjulen. 

P1060200 Här får Robban vila under vintern

Sedan så har husse laddat fröautomaterna med fågelfrö och jordnötter och så har han fotat fåglarna också, men det har mest varit Skator och Kajor

 

Som sagt det tog inte låg tid innan skatorna invaderade foderautomaten

Trevlig restaurang det här för det finns dricka till maten

Men det fanns Talgoxar och Blåmesar som vågade sig hit också

P1090157 Pilfinkar som kivas vid foderautomaten

och några Pilfinkar som kivas också

P1090181 Kanske är det Kaj och Kajsa på besök

Här är ett par Kajor som väntar på att Skatorna skall flyga i väg

Kajan undrar kanske om det finns någon mat kvar

Jo det verkar som det finns lite frön kvar.

Det blev kanske lite för många fågelbilder och för lite om annat som hänt men det får jag ta en annan gång.

P1090132 Stig och Dennis

I tisdags så skjutsade Susanne Husse till vårdinrättningen Capio som ligger i Örebro. Där träffade Husse läkaren som opererade hans ögonlock och efter en kort undersökning så sade läkaren att han måste ta lite mer på höger ögonlock och det skall bli den 15 november. Det skall bli skönt när det blir gjort och jag hoppas att husse kommer att se bättre då så vi kan ut och åka bil för det gillar jag. Nu har jag inte så mycket mer att berätta men vem vet jag kanske drabbar er igen.

Avslutningsvis som Husse säger 

Ha det gott

Dennis 

                                                                                                                                                                            Husse har som vanligt hjälpt mig med bilder och text han hälsar också förstås.

Inlagt 2019-10-25 09:32 | Läst 3572 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Låter bra att du ska få hjälp med ögonen, inte kul att vara begränsad.
Fåglarna har fått mat även här och det är kul att kunna sitta och titta på fågellivet där ute.
Vilken trevlig blogg, både bilder och textinnehåll! Och roligt att få besök av ungdomar, dom får åtminstone mig att glömma en del av den lite långsamma vardagslunken jag så lätt hamnar i som pensionär, kanske är de så för dig också? Fågelbilderna är alldeles utmärkta och drar bra med gäster ser jag, trevligt! Önskar dig lycka till med tilläggsoperationen, många hälsningar/ Björn T
Ser fint ut det där! Håll utkik efter fågeln 'Tallbit' framöver, dom verkar vara på gång allmänt i Sverige nu! En otroligt vacker och orädd fågel som påminner om Sidensvansar i storlek och flockbeteende.. kommer troligen från de djupa Ryska skogarna, själv så är det 45 år sedan jag såg en Tallbit.. Dom gillar Rönnbär och det har jag mycket i mitt närområde just nu, så även jag ska hålla utkik efter dom framöver.. Ha det så bra!
Hälsn!