En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu får det bli sparlåga en tid

P1080667 Porträtt på Dennis kopiera

"Vad menar du med det husse"?

P1080756 En Amiral på besök

"Jo jag tänkte ta lite paus med vårt bloggande en tid".

P1080732 Flitig som ett Bi

"Paus eller sparlåga jag förstår inte riktigt vad du menar Husse".

P1080740 En uthållig Rudbeckia

"Man brukar säga så när man inte kan uttrycka sig begripligt, men jag vill inte blogga längre, kanske bara lägga in en enstaka bild ibland".

"Du uttryckte  dig väl något liknande för en tid sedan men ändrade dig när vi pratat igenom det".

P1080763 Mårbackapelargon

"Det stämmer Dennis, men jag har tänkt en del sedan dess".

P1080818 Syrenhortensian har fått sin höstfärg

"Vad är det du har tänkt då"?

P1080369 Besök av  en Blodröd Ängstrollslända

"Jo, jag har i snart två veckor hållit på och gnetat med en blogg som det inte blir något av, så jag lägger ned det". 

P1080820 Dennis spanar genom fönstret

"Vad skall vi göra i stället då"?

P1080841 En Blomfluga ryttlar vid en Rudbeckia

"Vi skall göra allt som vi brukar, gå på promenader och vara ute i trädgården, men jag skall inte blogga på ett tag". 

P1080828 Stig och Dennis

"OK. då men du kommer säkert att tröttna på att inte blogga".

"Kanske men nu provar jag det här en tid".

Ha det gott

Stig och Dennis

Inlagt 2019-09-24 23:44 | Läst 3056 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tycker att Dennis ser lite sur ut, nu när du tar en paus i blogg, vi ser likadana ut. Fint träd i rödblomst, är det någon hortensia? Fina insektsbilder också
Svar från Stican 2019-09-26 08:04
Tack Peter för din kommentar, jo det stämmer det är en Syrenhortensia. Roligt att du gillade bilderna på mina småkryp också.
Ha det gott/Stig
Dennis ser bestämd ut och kanske lite sur som Peter föreslår, men han kanske kan övertala dej att komma tillbaka om ett tag. Ni gör så trevliga små vardagshistorier.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-09-26 08:08
Tack Lena för din kommentar. Jo Dennis och jag är kanske inte alltid överens och han tycker att jag ger upp för lätt ibland, och kanske har han rätt. Vi kanske återkommer när jag har pausat en tid.
Ha det gott/Stig
Kan vara skönt med en paus ibland. Inte kul om det blir slentrian, lusten kommer nog åter.
Tar också en paus, har lite annat på agendan och kommer säkert vara lite justerad i högerarmen.
Svar från Stican 2019-09-26 08:14
Tack Margareta för dina kommentarer, jo det behövs för att tänka över sin situation ibland det har varit påfrestande att inte kunna se ordentlig och det har ju påverkat mitt beslut. Hoppas att det inte blir så långvarigt för din del för jag läser och tittar med stor behållning på dina bloggar.
Ha det gott/Stig
Fina bilder här! Syrénhortensian ser riktigt fin ut! Spännande med en växt som blommar så bra på hösten! Jag tror nog att du snart är tillbaks här igen.. :-) Rätt vad det är så sitter det några Sidensvansar i närheten som är värda att fotas, och delge oss.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-09-26 08:25
Tack skall du ha Jan för dina kommentarer, jo den är riktigt grann nu i sin rosa höstfärg, Kul att du är optimist, men jag behöver en liten andhämtningspaus för att komma igen och självklart så skall inte kameran ta igen sig utan jag plåtar nog lite varje dag och det är nog snart dags att ladda foderautomaten och då kanske det dyker upp några småfåglar.
Ha det gott/Stig
Att blogga eller inte blogga - det är frågan en del av oss ställer oss ibland. Sköna figurer på sista bilden.
Svar från Stican 2019-09-26 08:31
Tack Stefan för det Hamlet-citatet det är något jag funderar på lite då och då och nu blir det en paus på obestämd tid, men jag kanske slänger in en enstaka bild ibland om andan faller på. Trevligt att du uppskattar figurerna på sista rutan.
Ha det gott/Stig
Syrenhortensian, eller hösthortensian vi kallar den, ser jättefin ut. Vi har också en men den har farit illa de senaste åren och nu är det bara några få blommor kvar och borde nog tas bort. Du h ar alltid glada bilder på blommor och Dennis, dom kommer jag sakna. Och dig själv såklart. Förhoppningsvis kommer du tillbaka så småningom. Det är ju tom så att man inte behöver bestämma sig för att man ska eller inte ska blogga. Det går ju att lägga in en bild eller två, skriva ett par tre ord en dag man känner för det, sen kan det få gå en timme, en vecka eller ett år till nästa blogg beroende på när lusten kommer nästa gång. Bara för att man gjort en blogg en dag eller två samma vecka har man ju inte lovat något alls för nästa vecka eller nästa halvår........Många hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2019-09-26 08:44
Tack skall du ha Björn för din fina kommentar. Roligt att du gillar bilden på min gamla Syrenhortensia, och jag undrar varje vår om den har överlevt vintern, den fick sig en smäll i vintras då en granne körde på en lyktstolpe som föll över busken och ett par grenar strök med. Men den repade sig som synes. Kameran kommer nog att vara verksam ändå, men det blir nog mindre på blommor för säsongen börjar gå mot sitt slut. Som jag skrev till Stefan så kanske jag skickar in någon bild ibland för att inte helt tappa kontakten med er på Fotosidan.
Ha det gott/Stig
Tycker det blir mysiga bloggar när du låter lille Dennis deltaga, han förstår ju allt! Må fint, LO
Svar från Stican 2019-09-26 08:49
Tack LO för din vänliga kommentar, och det uppskattas att du och andra gillar mina och Dennis små samtalsbloggar, jo han begriper mycket min lille kompis för det är ett fint sällskap att ha någon att dryfta våra vardagsbekymmer med.
Ha det gott/Stig