En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Slutet gott allting gott kanske ?

År 2010

Vad minns jag av det? Snart är det slut på detta år, så fyllt av sorg och smärta, och om jag skulle försöka göra en sammanfattning av 2010, så blir det nog den här bilden, den sitter fortfarande på näthinnan, men den bleknar väl något ju längre tiden går

Men i allt mörker så fanns det en del ljusglimtar, det hände en del possitiva saker också, bl.a. så träffade jag Lenas vän Britt,  och hon har varit ett fantastiskt stöd under den här svåra tiden, och jag hoppas att  flytten till Lindesberg inte ändrar något på det, Andra goda vänner och grannar har ställt upp och stöttat mig under året. Tack Annki och Bernt, Gunilla och Karl-Anders, Birgitta och Hans, Ann-Charlotte och Alf,  Marianne och Birger, Margareta och Anders för ert stöd under det här året. Det har värmt mig enormt mycket.  Britt och jag håller ofta kontakt med varandra, så jag får lite färska nyheter från Täby.

Julen och i synnerhet julafton firade Doglas och jag i ensamhet, och det var skönt att få göra det den första julen i vårt nya hem. Detsamma gäller nyårsafton som vi kommer att fira för oss själva i år.

Nu står ett nytt år framför oss, ett helt oskrivet blad fullt av förhoppningar om att nu  kan det bara bli bättre . Kanske kommer framtidstron tillbaka, och lusten att börja fotografera igen, och kanske kommer jag att prova mitt nya mörkrum. För tyvärr så har alla projekt och planer fått stå tillbaka för allt annat som har tagit mycket tid och kraft.

Men vi börjar anpassa oss Doglas och jag till vårt nya hem, och jag har också börjat lugna ner tempot en smula, villket säkert är bra för både hjärtat och själen. Lindesberg är ju en liten stad, och utbudet av affärer är naturligtvis lite begränsat  också, men det som inte finns här finns i Örebro och det är bara några mil bort. Vi har redan varit i Örebro ett par gånger till en handelsplats som heter Marieberg, och gjort några inköp bl.a. nya stolar till mitt matbord och en TV-bänk.

Ett par veckor före jul beställde jag en förstoring av Lena  på canvas från Crimson, och jag måste säga att resultatet blev över förväntan. Det var ju lätt som en plätt att göra den beställningen från deras hemsida, så det kan jag verkligen rekomendera. Nu skulle jag baravilja ha en snygg ram också men det verkar inte finnas här i Lindesberg.

I dag på Nyårsafton så har solen titta fram och termometern visar bara -5 gr. så Doglas och jag skall ta en promenad nu. Vi får se hur långt det blir men jag tar med mig kameran ifall det dyker upp något spännande.

Det blev inte någon längre promenad så det här är vad som fastnade på minneskortet. Men det föreställer vårt hus på Villagatan i Lindesberg. 

Nu skall jag inte skriva något mer i år men jag lovar att återkomma nästa år, det får bli mitt nyårslöfte.

Därmed lägger vi det här året till handlingarna och jag önskar alla vänner här på Fotosidan ett riktigt GOTT NYTT ÅR

Ha det gott

Stig 

 

 

 

 

 

Inlagt 2010-12-31 23:56 | Läst 7191 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ha det så jättebra Stig och jag hoppas att det nya året ger oss alla glädje
Svar från Stican 2011-01-04 00:12
Tack Micke och god fortsättning.
Efter två månader så börjar allt kännas bra och det har blivit ett litet avbrott i uppackningen. Men efter helgerna så tar vi nya tag.
Ha det gott
Stig
I prövningens stund är trogna vänner av oskattbart värde! Jag gratulerar dig till att du har sådana vänner, och till att du har ett trevligt, varmt och obonat hus i vinterkylan. Det är också ett privilegium, själva gläder vi oss varje dag åt att ha ett.

Och så önskar jag dig ett Gott Nytt År 2011, och hoppas att du upptäcker många nya fotomotiv. Och att det blir av för dig att pröva detta mörkrum, som så överraskande ramlat i knäna på dig :-)
Svar från Stican 2011-01-04 00:28
Hej Ernst-Göran och god forsättning.
Ja det var skönt att så många brydde sig och jag är väldigt tacksam för det. Men det var med stor saknad som jag lämnat dem och Täby. Men nu får jag se om jag kan få nya vänner här, och eftersom jag har spelat gölf under många år så skall jag söka medlemskap i en klubb som finns här i Lindesberg, och där om inte annat så bör jag nog hitta nya vänner.
Fotomotiv finns det gott om så det är bara att våga sig ut i kylan, och i mörk-rummet har jag försökt att städa upp lite grand. Men det saknas en del framkallningsvätskor så det blir till att beställa det så småningom.
Ha det gott
Stig
I nöden prövas vännen, heter det ju. Det gläder mig att du fått det stöd som verkligen behövs i en situation som din. Bilden på Lena är fantastiskt fin och ser ut att passa väldigt bra utan ram. Gott nytt år - 2011 kan nog bara bli bättre än 2010. Allt gott, Arne.
Svar från Stican 2011-01-04 00:34
Hej Arne, och god fortsättning.
Ja jag är nog lyckligt lottad som har några vänner som tagit hand om mig. Roligt att du tyckte om bilden på Lena och kanske du har rätt i att den gör sig bra utan ram.
Vi ser fram mot att 2011 blir ett bra år.
Ha det gott
Stig
I din stora sorg verkar du ha många människor omkring dig som stöttar. Jag hoppas att det bidrar till att du repar dig och får lusten till fotografering tillbaka. Dina fina bildreportage har jag uppskattat mycket. Nu väntar ett nytt år med nya möjligheter.
Svar från Stican 2011-01-04 00:44
Hej Torbjörn, och god fortsättning.
Det är sant att jag fått mycket stöd från många vänner och om det får tillbaka lusten att börja fotografera igen kan vi väl hoppas på. Roligt att du har tyckt om mina bildberättelser, det är något som har varit myckt roligt att göra också. Så när inspirationen kommer så blir det säkert en ny berättelse.
Ha det gott
Stig
Alla våra år är inte och kommer inte att vara fyllda av lycka utan även sorgen tränger sig in på olika sätt. Detta har du upplevt väldigt smärtsamt under året. Önskar dig fridsam tillvaro i ditt "nya" liv.
Ett vackert porträtt - håller med Arne om att det gör sig fint även utan ram.
Svar från Stican 2011-01-04 00:56
Hej Rauni, och god fortsättning.
Tack så mycket för din medkänsla, det värmer. Om knappt tre månader så har det gått ett år sedan Lena gick bort, och jag hoppas att det kommer att bli lättare att gå vidare då Allt sorgearbete måste ju få ta sin tid och det är ju olika för alla människor hur lång tid det tar.
Tack för att du uppskattar bilden på Lena och jag har nog bestämt att den får vara utan ram.
Ha det gott
Stig
Som även Torbjörn sa hoppas jag att lusten till mer fotografering också kommer tillbaka så småningom.
Av möblemang och tavlor på väggen att döma verkar du och Doglas i alla fall kommit väl tillrätta i nya huset.

Hoppas 2011 blir ljust.
Ha det bra.
Svar från Stican 2011-01-04 01:05
Hej Olle, och god fortsättning.
Jo jag kan bara hålla med själv att det vore härligt att börja fotografera igen.
Nu har det varit så mycket annat som tagit tid de senaste månaderna, men nu har vi som du ser kommit lite i ordning med möbler o.d. så nu finns det lite tid för annat som t.ex. foto.
Ha det gott
Stig