En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Tack för ett trevligt Dagnyfika i Korsheden

Fick ett mail från Gunnar Wesley som jag försökte svara på men det studsade tillbaka när jag upptäckte att det stod no-reply@mailer.fotosidan.se. men jag bifogar mitt svar till honom här.

Hej Gunnar och tack för mail. 
Det är sant att jag inte syns varken på FB eller i Dagnyfikagruppen och förklaringen är att jag är inte medlem där. Vad gäller Dagnyfikagruppen så visste jag inte om dess existens förrän nu. 

För många år sedan var jag medlem på "fejan" men i samband med att jag flyttade till Lindesberg så gick jag ur för jag tyckte då att jag inte hade något utbyte av ett medlemskap.

Anledningen till att jag kom till Björns kaffekalas var att jag från början hade tänkt titta på hans utställning på hembygdsgården och då kom en spontan
inbjudan till kaffe om jag hörde av mig. 

Sedan kom en inbjudan till Dagnyfika i Korsheden och efter att jag ordnat med hundvakt,  så anmälde jag mig också. Men det slog mig inte att det kanske var en inbjudan endast till "Dagnyfikagänget", utan jag tog det som att alla var välkomna.

Men jag såg att utvecklingen stått stilla här i Lindesberg på kamerafronten, det märks ganska väl  på alla fina bilder jag sett, både dina och andras, som bloggat på Fotosidan, jag märker att min gamla (8 år) Nikon D90 inte hänger med längre. 

Men en förnyelse kostar en del pengar så jag får se när mina vattenskador är betalda om det blir någon ny kamera.

Det var några tankar om min medverkan och några bilder från lördagen.

Ha det gott/Stig

Vår värd Björn

Men nu skickar jag ett tack till framför allt Björn som bjöd på detta trevliga kalas, och det var trevligt att få träffa alla er som jag ofta läst om och av i era bloggar.

Här följer en rad bilder som jag tog med mina kameror.

Gunnar, Marianne, Bengt och Magnus

Torbjörn och Ewa

Lena Marianne och Björn

Ewa och Gunnar

P1030643

Martin och Torbjörn

P1030642

Bengt, Magnus och Lena

Marianne DSC_0838

Marianne

Lena

Torbjörn

Gunnar

Martin

Magnus

Ewa

Bengt och Gunnar försöker fånga regndroppar

Som jag nämnde i början så blev min medverkan i "Dagnyfotofikat" lite av en slump och om det blir någon mer gång det får vi se. Det är lite skillnad på avstånd från Lindesberg till Korsheden (c:a 8 mil) och till Uppsala (18 mil). Men hur som det var trevligt och det verkar ju bli något av en tradition med Dagnyfika i Korsheden. Så om inte det blir någon resa till Uppsala i år,  kanske det blir om ett år igen till Korsheden.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2016-07-05 11:09 | Läst 3900 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Alltid roligt att träffas och fika med likasinnade.
Svar från Stican 2016-07-05 22:45
Tack Bengt, och jag håller med och det var kul att få prata lite om fota och bilder.
Ha det gott/Stig
Härlig serie fina bilder från träffen Stig! Sista bilden gillar jag särskilt mycket med både Bengt och Gunnar nere på golvet för att få andra perspektiv. Och såklart är du alltid välkommen till Dagnyfikat, vare sig det är i Uppsala eller Korsheden! Det finns inget särskilt medlemskap, träffarna är till för alla fotointresserade.Önskar dig en fin sommar!/ Björn T
Svar från Stican 2016-07-05 22:49
Tack så mycket och jag får som sagt se om det kan bli någon resa till Uppsala. Roligt att du gillade min bildserie, jag har nog aldrig tagit så många porträttbilder tidigare. Önskar dig detsamma.
Ha det gott/Stig
Tack själv Stig,
det var roligt att träffas. Nya ansikten är alltid välkomna och du visar en fin serie bilder från vår träff i Korsheden.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2016-07-05 22:53
Det är alltid roligt att träffa nya människor och har man samma intressen också så blir det extra trevligt.
Hoppas att det blir fler tillfällen.
Ha det gott/Stig