En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Vintersalong på Karby Gård i Täby

I går lördag var jag inbjuden till "Vintersalong" på Karby Gård som är Täby Konstnärers utställningslokal.  Inbjudan fick jag  av min granne Anders Hugo, en av Täbykonstnärerna som själv ställde ut några av sina tavlor, och här går vi upp mot entrén.

Inne i huvudbyggnaden där själva utställningen var träffade vi Anders som visade sina tavlor.

Anders Hugo bredvid en av sina tavlor.

Några andra tavlor av Anders Hugo

Det var en samlingsutställning med många av Täbykonstnärerna som ställde ut sina verk.

Det var en trevlig stund att få titta på lite annan konst än sina egna foton som omväxling.  Samtliga bilder är tagna med min Lumix GF1 som var ute för första gången sedan jag köpte den.

Det var allt för nu.

Ha det gott

Stig

 

 

Inlagt 2010-02-07 00:26 | Läst 8945 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressant att se resultat av den nya Lumixen. Det verkar som om optiken var mycket lämpad för denna typ av foto. Ett kort normalobjektiv kan man väl kalla det. Sedan har vi belysningen. På mig verkar det som hård spotlightbelysning punktvis, och det ger jag nog inte galleriet helt godkänt för. Det kan vara rätt ibland, men verkar inte idealiskt här. En extern blixt med diffuser hade kanske löst problemet. Det får bli nästa grej du skaffar :-D

Det är svårt att bilda sig en uppfattning om konst på basis av sådana här foton, men Anders Hugo verkar avgjort intressant.
Svar från Stican 2010-02-07 09:52
Hej Ernst. Vad belysningen beträffar så håller jag med dig den var svår och jag avstod från att använda kamerans blixt av det skälet att inte störa för mycket och dessutom saknar den en diffuser. Om Anders Hugo vet jag egentligen inte mer än att vi har bott här i området lika länge(30 år), och att han målar. Hans tidigare tavlor var mycket mörkare och gav lite dystrare intryck.
Men det är väl inte lätt att med några foton kunna förmedla hur konsten upplevdes på plats, och det var inte min avsikt heller, utan mer som ett litet reportage av mitt besök där.
Stig
Det är så alltid så kul att kolla på din blogg. Nu har jag fått en idé om att försöka skaffa en egen blogg. Jag hör av mig med adress om jag kommer till skott. Vi ses på lördag? På söndag ska jag till Carina Bankerud som fyller 50.
Kram
Svar från Stican 2010-02-07 23:47
Det låter roligt att du också skall börja blogga. Blir det här på Fotosidan?
Eva och jag var iväg och handlade en kamera i Täby Centrum på eftermiddagen, och hon valde en Panasonic Lumix TZ7. och hon verkade mycket nöjd med köpet.
Stig