"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Vidvinkel i Ludvika Ulrika Kyrka...

Blir inte så mycket fotande nu när vardagen och hösten är här. Men igår satte jag på vidvinkelkonvertern för att testa att fota med den inne i Kyrkan. När jag ändå testade så testade jag kamerans "auto gaffling", kameran tar tre kort i följd med olika exponering. Använde sedan photoshops funktion lägg samman till HDR. Mest för att se hur det fungerade. Tog inte största skillnaden i exponering och inte använde jag Raw heller (min Photoshop stödjer inte LX3 Raw format). Men lite lärde jag mig i alla fall. Som att om skall det bli riktigt häftigt skall man ta större skillnad i exponeringen (men kyrkofoton kanske jag ändå inte vill ha riktigt häftigt) . Man bör ha stativ (förvånansvärt hur mycket man flyttar kameran på någon futtig sekund, fast man avser att vara still  ;-) . Men några bilder blev helt ok i alla fall. Nu är jag inte någon HDR entusiast men ibland kan det vara riktigt häftigt så varför inte testa. Nu kan jag i alla fall principen och resten får vi ta en annan gång.

När jag ändå håller på att testa så testar jag även klickbara bilder här i Bloggen. Så klicka på bilderna bara om ni tycker de är för små.

Jag lärde mig även att dörrar inte ska fotas med vidvinkel. Denna bild fick jag korrigera rejält i Photoshop.

Konstigt föresten detta med mig och kyrkor. Att jag envisas med att fota dem menar jag. Jag som inte alls är kyrklig utan snarare tvärtom. Men byggnaderna är fina och är allas vårt historiska arv så jag fotar nog vidare.

www.ingelaring.se

Postat 2009-08-23 14:40 | Läst 9380 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Falun igår och vidvinkel inte alltid lätt...(Dogma)

Hade med kameran på min på lunchpromenad igår i Falun. Kameran var inställd enligt mitt Dogma löfte; Panasonic  LX3,  vidvinkelkonverter och färg. Det tar lite tid att lära sig detta. När det blir bra, blir det riktigt bra och när det blir fel, blir det riktigt fel.

Egnellska huset i Falun idag efter två bränder...Hyfsad bild tagen med vidvinkelkonverter

 

Tornet vid gamla brandstationen...Kul bild... men väldigt förvrängd 

Gamla industribyggnader på andra sidan ån...Riktigt bra bild  med vidvinkelkonverter

Några andra industribyggnader...Här är bilden verkligen förvrängd och husen tycks vara bygda liksom på rund mark ;-)

Sen träffade jag en and...

och några hundar...

Innan jag tittade till det gamla stamstället från tiden jag jobbade i Falun...

De sista tre gillar jag med vidvinkelkonvertern. Tar nog med kameran imorgon ifall jag får en paus i arbetet (lunch eller så) så jag kan testa landskapsfoto med mitt dogmalöfte.

Jag tycker att Dogma verkar vara ett riktigt bra sätt att lära sig skapa bilden redan i kameran. Dessutom minskar man tiden vid datorn för bildbearbetning radikalt. Utvecklande och tidsbesparande i ett. Kan det vara bättre ;-)

http://www.fotosidan.se/groups/dogma/index.htm

www.ingelaring.se

Postat 2009-04-01 19:55 | Läst 4422 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ludvika i november...

Inte blir det mycke fotat nu. Ombyggnad och laptop i köket. Ingen tid att skaffa inspiration. Men igår tog jag med kameran ut. Men det var kallt och jag frös (vinterkläderna nerpackade under ombygnaden) så många bilder blev det inte.

I vilket fall så här ser Ludvika ut i november...

www.ingelaring.se

Postat 2008-11-23 21:07 | Läst 5757 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Digital bildbehandling, slutexamination (3)

Detta blir förhoppningavis bild nr tre i slutexaminationen i Digital Bildbehandling på Högskolan i Jönköping. Tema "Parc du Verdon". Här ville jag helt enkelt få bilden mindre utfrätt och få fram själva motivet lite bättre och roligare.

 Bro i Parc du Verdon efter...

 Bro i Parc du Verdon efter...

Med tanke på röran hemma med ombyggnad mm så tror jag att jag helt enkelt skickar in dessa tre bära eller brista ;-) Får jag inte godkännt får jag väll börja om efter ombyggnaden helt enkelt...

Så här bor jag just nu...

Något lite rörigt och lite lite arbetsro....

www.ingelaring.se

Postat 2008-11-05 21:07 | Läst 6917 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Geers och Camargue...

Vi lämnade Cannes och le Cannet för några dagar. Först reste vi till Auch i Geers och sedan till Camargue. Det visade sig att vissa delar av Camargue var mer än trevligt "turistiska". Cmpinganläggningar, tivolianläggningar, diverse nöjesanläggningar och fullt med turiser, husvagnar, husbilar och bilar. Men vi lyckades hitta ett hörn som var mer normalt.

Torget vid katedralen i Auch.

Camargue. Vägen var full av bilar men det gick att hitta en egen strandbit.

Camargue, Balaruc-Le-Vieux

Allt direkt ur kameran inget photoshopande på semestern.. Allt taget med med min Panasonic FZ18.

www.ingelaring.se

Postat 2008-07-20 09:28 | Läst 6324 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa