"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Nya bilder och kommande resa till Frankrike

Äntligen har jag uppdaterat hemsidan lite med några bilder från Arboga och Falun. På tiden för på onsdag reser jag till Foix i Frankrike och förhoppningsvis blir det nya bilder där. Med tanke på dagens väder här så känns det ganska bra med en vecka i Frankrike nu. Mer om detta senare. Annars tror jag det blir ett bra år i år. Det är ju 100 år sedan både Astrid Lindgren och Zarah Leander föddes och i år är det Guldgrisens år i Kina och då har sambon gått och blivit morfar!!!! Tror att detta kan båda gott jag. Men nu får jag kolla in vädret i  Foix för på onsdag bär det av...

Har en fundering på att kanske passa på att köpa en videokamera i Andorra när jag är så nära. Har någon något bra tips på en amatörkamera så hör gärna av er ;-)  

www.ingelaring.se

Ingela

Postat 2007-04-09 13:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Zarah Leander 100 år

JO så är det. jag har ägnat kvällen åt att lyssna och se Zarah på You Toube. Jag älskar Zarah hon vågade stå för sig och sitt även när det sved. Vanlig mäniska med en förmåga och en röst utöver de vanliga. Inte så politiskt förutseende, men ändå. Många i Sverige var mer tyskvänliga än hon men slapp kritik.  Hon var artist inte politiker och fick  betala mycket för åren i Tyskland. Men jag beundrar henne som artist och för att hon stod för det hon gjort. Fler av hennes sort och världen vore enklare. Många har mörkat och kunnat göra kariär.  Alltför många med "dubbelmoral" i samhället. Om Alla stod för det de gjort vore det enklare. Dessutom har har jag inte förränn idag förstått hur stor Zarah är i Tyskland idag mm. Men hon är i vilket fall värd Champagne och vodka nu när hon blir 100 år.  jag skall lyssna vidare på YouToube. får köpa mig en mp3 spelare så jag kan spela in henne.

 www.ingelaring.se

Postat 2007-04-07 22:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Falu gruva i Fredags...

Efter att ha gjort ett smärre uppehåll i fotograferandet tror jag att jag blivit lite inspirerad igen. Det kanske mest hänger på attt befinna sig i rätt miljö. Tog en del bilder under fredagens promenad på lugnet. Skälet till promenaden var ju inte så upplyftande (se fredagens blogginlägg). Skönt då att dra sig tillbaka och iakta genom kameran. Då jag är förtjust i byggnader så fanns det ju en del att fota. Kameran är riktigt bra utomhus till skillnad mot fotoförsöken i lördags inomhus.

Här en liten resume av bilderna.

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-02 20:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hundutställning i Ludvika

Idag var det dags för den traditionella årliga hunduställningen i ABB-hallen i Ludvika. Lika traditionsenligt så var jag där och tittade någon timma lite mitt på så där. Mycket folk i den lilla ishallen och mycket hundar. Tittade runt på sådant som intresserar mig som Grand Danois. "Valp och unghundsavdelningen" var på gång. Grand danois valpar, alltid lika härligt. Så stora och så "små". Slängiga i kroppen och pigga men redan stora och vackra. Det är något speciallt med dessa bjässar. Sedan dom "små" nästan lite nerviga Kinesiska nakenhundarna så små men ändå "nerviga" och vackara som arabiska fullblod. Min kamera är dock ingen bra inomhuskamera för sådana här spektakel. Långsam när ljuset är dåligt och gryniga bilder om inte jyckarna stod under en strålkaster eller inom blixtradien. "Kineserna" var klart för snabba för kameran, blev mest dimmigt där. Så inte blev det många bilder men några.

Entren

På rastplatsen

I väntan på min tur i Ringen

Inte kul i bur

Tittar och lär...

Jag får vad det lider investera i bättre kamera men vad? Vill inte gå över till systemkamera för senast jag hade en sådan blev den oftast kvar hemma. Får syna marknaden på superzommare tror jag. Har någon något bra tips?

www.ingelaring.se

Ingela

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Mina bilder från andra år finns här: Mina bilder från tidigare års utställningar finns här: 2013 2012 2011 2010 2009 2007

Postat 2007-03-31 15:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dagen för beskedet...

Idag var det dags för oss att få beskedet om omorganisationen. Beskedet blev för vårt arbetslag en smärre chock. Arbetslaget skall läggas ner och vårt arbete flyttas till andra delar av landet. Ingen var förberedd på detta varken länsledning eller vi. Nu måste var och en av oss bestämma om vi skall följa med arbetsuppgifterna eller vara kvar i Dalarna och byta arbetsuppgifter. Hela vår verksamhet skall bort härifrån inom 1 år. Så här var dagen i bilder.

Pendlarkamrater i väntan på bussen

Morgon på bussen

En cyckel vid ån, kanske ett litet varsel om dagens besked kanske??

Arbetslaget samlas efter beskedet, för en gemensam promenad och lunch....

Gruvarbetarn vid gruvan visar hur kollgorna känner sig just nu..

En titt över gruvan, Falun och jobbet.....

I morgon är det hundutställning och en annan dag.. 

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-03-30 16:57 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 121 122 123 ... 124 Nästa