Mina bilder och tankar för dagen

Fotolördag

Jag åkte ut till Älvsjömässan idag tillsammans med Krister Kleréus för att konstatera att det är glest med utställare på Fotomässan i år. Canon och Leica saknas t ex helt. Men visst är det kul att strosa runt och klämma på nya prylar. Intressantast på Fotomässan brukar vara utställningarna och vi konstaterade båda att naturfoto är brottarstort och på många sätt riktigt imponerande.

Men en utställning som verkligen grep mig var Jens Anderssons bilder av hemlösa i Stockholm. Värdiga bilder av människor i marginalen, fotograferade i svartvitt och med inkopierade stadskartor som för att markera hemort och adress. En adress som hundratals människor i min stad saknar. Jag känner inte Jens men lyfter verkligen på hatten för hans bildmaterial. Mycket fint och angeläget. Några av bilderna hittar du här; http://thejens.com/pictures/situation-sthlm/

Efter en snabb kaffe tog vi oss till lilla Galleri Korn vid Hornstull där Micke Berg och fyra av hans workshop-elever hade vernissage. Det kändes som att komma hem. Underbara bilder av Mikael Petterson, Stefan Jonsson, Anders Reitmaier och Karin Thoring. Bilderna hänger bara t o m 17 november så för den som vill se högklassig fotografi - personliga bilder på dokumentär botten, se till att inte missa detta.

Själv föll jag pladask för Karin Thorings nakenbilder av ett antal kvinnor i åldern 60+. Så närgånget fotograferat, så förtroendefull relation mellan fotografen och den avbildade. Så jävla ömt och så sant. Kroppar märkta av sina liv och ändå så levande. Sådana vi är när vi inte försöker dölja våra skavanker. Bland den mest ärliga fotografi jag sett på mycket länge. Stora A för Karin Thorings bilder.

Inlagt 2016-11-12 16:18 | Läst 2658 ggr. | Permalink
Jag delar det här så blir de glada, mina, kul att ses annars och tack för texten.
M
Jag var inne en sväng som hastigast (Tobbe är inte kulturellt skolad ännu ;)) och blev också helt tagen av de vackra kvinnobilderna. Så ärligt och uppriktigt, något som man inte ser allt för ofta.
/Affe