Mina bilder och tankar för dagen

Inför Gnesta-Planket 28 juli 2018

Fredag 27 juli. Imorgon är det GNESTA-Planket, utomhusutställningen i Gnesta City mellan 11.00-15.00. Jag har varit med där flera gånger under åren med svartvita bilder men aldrig visat färg.

Jag har precis monterar klart fyra porträtt av fyra människor från Syrien, Eritrea, Jemen och Afghanistan. De är medmänniskor jag träffade och lärde känna under arbetet med boken "I väntan på besked - flyktingar berättar" förra året. Tankarna mal i huvudet och det slår mig att de fyra också har fyra saker gemensamt;

1) De bär på upplevelser av krig, förföljelse och ett helvete i en utsträckning som du och jag inte kan föreställa oss och på sin höjd möter i de mörkaste av våra mardrömmar.
2) Under sin flykt -i väntan på en mer permanent framtid, hamnade de på flyktingförläggningar i samma lilla Norrlandskommun (Härnösand).
3) Sveriges näst största parti -Sverigedemokraterna, kommer att göra allt för att de ska kastas ut ur Sverige fortast möjligt. Trots att tre av dem har för svensk arbetsmarknad attraktiva yrkes-och studiebakgrunder. Den fjärde studerade på universitet i sitt hemland innan kriget drev honom och hans familj på flykt.
4) De fyra porträtten ställer jag ut på GNESTA-Planket imorgon lördag mellan 11.00 -15.00. 

Kom gärna förbi så berättar jag mer om deras liv!

Inlagt 2018-07-27 14:55 | Läst 1422 ggr. | Permalink
Bra bilder!
Lycka till nu.
/Affe
Svar från per-erik åström 2018-07-27 15:57
Tack Alf. Synd att du inte kunde komma med.
Hörs/per-erik