Mina bilder och tankar för dagen

Plockepinn för oss som varit med

Såg med stigande förskräckelse debatten i Aktuellt igår kväll mellan Akil Awad, st-läkare på Södersjukhuset och Anna Starbrink, regionråd, om Sjukvårdsuppropet.
En debatt om patienter som dör i onödan på grund av personal och vårdplatsbrist samtidigt som politikerna beslutar om massvarsel och anställningsstopp.
En debatt om sprickorna som öppnar sig i den vård som politikerna med förbindliga leenden påstår står i världsklass. Medan verkligheten är en helt annan.
Skänker därför idag en tacksamhetens jättekram till den fantastiska personal på Södersjukhuset som trots sakernas tillstånd räddade livet på mig för två år sedan när stroken slog till mitt i natten.
Jag fick ju t o m några leksaker att träna den utslagna högerarmen med.
Ett plockepinn för oss som varit med och vet vad det handlar om.

Inlagt 2020-01-22 10:46 | Läst 1909 ggr. | Permalink
Hej Per.Erik. Jag har själv legat på den avdelningen, för misstänkt stroke.( Tia) När min mun plötsligt hängde och jag inte kunde blinka med ena ögat, som stirrade rakt ut.
Men det visade sig att jag drabbats av ansiktsförlamning, efter nogranna undersökningar, tester. och röntgen.
Personalen var trots stress fantastiskt duktiga och vänliga, så vänliga att jag grät av tacksamhet när dom gav sig tid och tröstade mig.
.Så skönt att du kom in i tid och att du har frisknat till. Jag hämtades också snabbt med ambulans. Min ansiktsförlamning gick också tillbaks efter en tid.
Mot nya bilder.
Bengt H.
Svar från per-erik åström 2020-01-22 11:44
Precis så Bengt; Mot nya bilder. Tack vare personalen på SöS. Vi har, trots allt, haft tur du och jag.
Ses/per-erik
All heder till vår personal på sjukhusen runt om i Sverige. Varrit inlagd 8 ggr de senaste tre åren.Pga. olyckshändelse och fick börja om från början. Samt annat strul med kroppen.
Vid alla dessa tillfällen så har jag möts av vänlig personal med hög yrkeskompetens och omtanke om patienten
Detta på en nivå,som Anna Starvik aldrig kommer att uppnå med sin i desperation guppande rödmålade mun för att söka överflygla sakkunskapen. Undrar varifrån alla inkompetenta politiker kommer i?/NE
Svar från per-erik åström 2020-01-22 21:46
Politik är numera nog bara en bransch vilken som helst. Tänker jag i mina dystra stunder när jag undrar varifrån dom kommer....
Med vänlig hälsning/per-erik
När jag såg och hörde Starbrink, så återupplevde jag Monte Pyton grejen om Pappegojan! Men för att tala allvar så fullföljer de Här politikerna flödesmodellen som redan har pajat på nya Karolinska! Mao, det e inte modellen det e fel på, det e patienterna som de e fel på! ;) Men några har röstat fram de här politikerna!
elgenper 2020-01-22 20:09
Jo, några har röstat fram Trump också....

Förnuft och kunskap har tydligen blivit en ren belastning för politiker!
Svar från per-erik åström 2020-01-22 21:49
Jag har infalla fall inte röstat på Starbrink, Svensonius et consortes....
Ses/per-erik
Verkligen glad att du blivit så bra igen, intervjun igår var riktigt pinsam, Anna Starbrink gjorde bort sig ordentligt med sitt idoga förnekande och ignorerande av sakkunskap. Men det är klart att tio års ständiga skattelättnader ger utslag någonstans, trots att det idogt förnekas av korrupta politiker. Ha det gott, LO
Svar från per-erik åström 2020-01-22 21:50
Jag tror du har en poäng där Lars-Olov!
Med vänlig hälsning/per-erik
Hoppas du bli allt bättre, mot nya bilder!
Svar från per-erik åström 2020-01-22 21:44
Tack. Jag ger mig inte...
Med vänlig hälsning/per-erik
Fattar inte heller neddragningar, obegripligt! Lycka till med fortsatt återhämtning! Hälsningar/ Björn
Svar från per-erik åström 2020-01-23 08:55
Tack ska du ha Björn.
Med vänlig hälsning/per-erik