Mina bilder och tankar för dagen

Boken finns alltid kvar



Känslan efter att ha ställt ut bilder är komplex.

En utställning går ju så fort över.

Efter Fyra Fotografers utställning nu i mars blev den känslan påtaglig. Visserligen sålde vi bilder för drygt tolv tusen kronor - pengar som gick direkt till Läkare utan Gränsers arbete i Ukraina - men känslan av förgänglighet höll i sig.

Vad betyder bilder egentligen? Vart tar dom vägen? Lämnar dom några spår? Nu när dom är nerplockade från väggarna.

För att i någon mån behålla känslan av att bilderna faktiskt finns kvar gjorde jag häromveckan en liten bok, 20x20 cm på Crimson med de bilder jag ställde ut tillsammans med Alf Johansson, Krister Klereus och Göran Tonström.

Trycket blev dessutom bättre än jag vågade hoppas och det glädjer mig därför att jag la några hundralappar på den lilla boken.

Tittar i den och inser att mitt porträtt av en åldrad Christer Strömholm faktiskt inte är helt uselt. Han tyckte själv mycket om det i alla fall. 
Förgängligheten till trots.

Inlagt 2022-04-24 09:10 | Läst 922 ggr. | Permalink
”Man” borde göra mycket mer fotoböcker. Jag har bara gjort en, men den är jag riktigt nöjd med. Det blir liksom en annan upplevelse att se bilderna i tryck. Tänker ofta att jag borde göra fler, men kommer liksom aldrig igång…
Svar från per-erik åström 2022-04-24 18:15
Gör det! Det är dessutom kul att sitta framför datorn och pilla med bilder, format etc. Jag använde Crimson och dom har ett särskilt program att ladda ner. Crimson.se
Lycka till/per-erik
”…inte helt uselt”? Ska man tolka det som nytt rekord i understatement? Magnifik bild och med handen dessutom. Ja, han borde varit nöjd, Christer.
/Gunnar S
Svar från per-erik åström 2022-04-24 18:18
Jo, den är nog ok. För övrigt tänker jag, Krister Klereus och Göran Tonström ta oss till Uppsala på fredag och titta på de iranska kvinnliga fotografernas bilder. Vi är där ca 14.00 när Galleri 1 öppnar. Kom förbi om du har möjlighet! Vore kul att ses.
Allt gott/per-erik
mombasa 2022-04-24 19:49
Vad kul! Då ska jag verkligen försöka ta mig i till ”La Stada”. Jag sitter mestadels ute på ön nu.Det är nog Penja som sitter och vaktar på Galleriet. Om ni har tid rekommenderas ett besök på Uppsala Konstmuseum uppe på slottet. Promzona – Pavel Otdelnov är en klart sevärd utställning om sånt händer och hänt i Ryssland. Det finns ett hyfsat fik där också.
/Gunnar S