Dag för dag

Mina bilder och tankar för dagen

Fyra fotografer - nu med gemensam hemsida

Så är den klar, vår gemensamma hemsida.

Vi kallar den kort och gott: fyrafotografer.se

Fyra fotografer var namnet på vår - Krister Kleréus, Alf Johansson, Göran Tonströms och min gemensamma utställning på Galleri Korn på Södermalm i Stockholm i slutet av februari i år. Utställningen blev lyckad och vi bestämde oss för att ställa ut på samma ställe vid samma tid även nästa år.

Tills dess förvarar vi årets utställningsbilder på adressen fyrafotografer.se

På hemsidan finns redan nu även en hel del andra bilder. Ambitionen är att fortsätta "mata" fyrafotografer.se med bilder framöver.

Klicka här så lär hemsidan dyka upp i ett nytt fönster.

Postat 2016-04-12 23:03 | Läst 1191 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dax för en ny och skarpare glugg

Måndag 16-04-12

Som en immig fryspåse över ögat.

Så både känns det och så ser ut när jag blundar med högra sökarögat och försöker använda vänsterögat just nu. Gråstarr säger doktor. Svårt att fokusera och plåta, säger jag. För så är det verkligen, jag har oerhört svårt i dessa dagar att fotografera som jag brukar med den lilla mätsökar-kameran (X-100t) eftersom jag brukar hålla vänstra ögat öppet för att ha koll på vad som s a s händer utanför, eller är på väg ini bilden. Att läsa böcker är inte heller att tänka på, mitt lilla begränsade huvud har svårt att fokusera raderna och bokstäverna och anspänningen leder ofelbart till spänningshuvudvärk och därmed blir det närmast plågsamt att följa en skriven berättelse.

Men hjälp är på väg och inom ett par veckor ska linsen, själva gluggen, bytas på min vänstra trotjänare. Det är en standardoperation, utförd på 10-15 minuter och med lokalbedövning. Effekten sägs vara häftig. Skärpta, färgdjup etc återvänder som i ett slag. Det ser jag fram emot.

Tills dess använder jag iPhone-kameran. Det handlar som bekant om en helautomatisk kamerahistoria av titta och tryck-karaktär, vilket passar mig utmärkt just nu. Inte tänka, reflektera eller vänta. Tryck bara, alla gör ju det hela tiden. Ingen bryr sig särskilt i dessa selfie-tider.

Men om man skruvar och drar i de små bildfilerna går det faktiskt att få till något som ser hyfsat ut. Mest på lek kanske, men så här såg det t ex ut vid Årstabron på Södermalm i Stockholm i söndags, vårens första dag. Eller så tyckte jag det kändes i alla fall. Skärpan skiter jag i just nu, den sägs komma tillbaka i ett slag efter ingreppet när en ny, bättre och skarpare glugg blir fastsatt för gott. 

 


Postat 2016-04-12 00:50 | Läst 1233 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera