Mina bilder och tankar för dagen

Tre dagar i maj, sista dagen

31 maj 2007

Den oro jag känt under de senaste 48 timmarna var nu som bortblåst och det hela var lika oåterkalleligt som genomfört. 

Jag hade rullats in till operationssalen fullt frisk tidigt på morgonen. Transplantationen hade varat i drygt sex timmar. Jag minns knappt någonting eftersom jag var helt zonkad på morfin och diverse annan medicin. Min högra njure hade opererats ut och snabbt sytts in i min bleka medpassagerare. Den finns därför f o m 31 maj 2007 fullt fungerande i en annan människas kropp.

Min bleka och svårt njursjuka medpassagerare fick snabbt tillbaka färgen på kinderna och läpparna och - som hon själv uttryckte saken, kissade som  en hel karl. Själv behövde jag ett par månader för att bli helt återställd.

Det 20 cm långa operationsärret syns numera nästan inte alls. När jag ser på bilden av mig själv, tagen 2007 på njurkliniken på Sahlgrenska i Göteborg, ser jag att mitt då gråa hår och skägg numera går i vitt.

Hur som helst - tre dagar i maj 2007 förändrade mitt och mottagarens liv. Och idag är det exakt tio år sedan det hände.

Inlagt 2017-05-31 03:38 | Läst 1800 ggr. | Permalink
Jisses, vilken story.. Kort men intensiv.. Måste kännas väldigt bra! Du har gått igenom mycket..
Hälsn!
Fin historia och vackert gjort. Måste vara ett fint minne / Ronny.
Där kom förklaringen.... Fint och modigt gjort! Och en fin bildtriptyk.

Och du förefaller ha klarat dig bra efteråt (skäggfärgen är nog en annan sak...).
Det var en berättelse med innehåll; strongt!
- hawk
Du e en stilig man på flera sätt!
/B
Det här var en stark berättelse och en beundransvärd handling. Önskar att jag själv hade den styrkan och modet.
Pierre
Min fotobok "Tre dagar i maj" bleknar en aning i jämförelse mot din beundransvärda story.
Kan ju nämna att jag dom 28 senaste åren jobbat på en känd fabrik där vi bygger dialysmaskinerbl.a
Mv/Gunte
Tack alla för era kommentarer. De värmer.

Med vänlig hälsning,/per-erik