Mina bilder och tankar för dagen

Turkisk dans



Hundratusentals irakiska kurder flydde undan Saddam Hussein upp i de turkiska bergen i början av 90-talet.

Det var en av alla dessa flyktingkatastrofer som världen sedan länge glömt.

Men jag minns hur småbarn dog under de kalla nätterna och begravdes i klippskrevorna. Jag minns de gamla och svaga, hungern och diarréerna.

Och jag minns framförallt hur turkisk buråkrati gjorde sitt bästa för försena det internationella katastrofbiståndet från att ta sig upp i de förbannade bergen.

Jag var där, jag minns och min kamera såg.

Det är därför med mycket blandade känslor jag följer Sveriges Nato-piruetter med Turkiet i dessa dagar.

Inlagt 2022-06-29 08:06 | Läst 1047 ggr. | Permalink
Hej,
Detta är ett viktigt inlägg i dagens situation. Hos mig och säkert många finns en undran varför regeringen så snabbt ansökte till NATO.
Dina bilder griper an.
Ha en fin dag
Bob
Svar från per-erik åström 2022-06-29 08:34
Tack Bob. Det som nu sker väcker frågor. om man, som jag, har många kurdiska vänner går det inte att undgå deras oro. Fotosidan är möjligen fel forum för att föra diskussionen om Kurdistan/Turkiet, men jag kände bara att jag ville redovisa min spontana reaktion. Det bör t ex påpekas att kurderna var de som i praktiken nedkämpades IS. Apropå vilka som är terrorister.
/per-erik
Det är nog en liten del dubbelspel, nåt slags pragmatiskt förhållningssätt och lite mer. Om ett i sig tvivelaktigt medlemsskap i NATO dessutom ska villkoras och det dessutom av landet Turkiets ledning. Nja, tveksam.
Fin bild. Funkar bra som dragarbild till din text.
/Gunnar S
Svar från per-erik åström 2022-06-30 10:15
Tack Gunnar!
Ses/per-erik