Mina bilder och tankar för dagen

Välja bilder

Ibland blir det bild när man minst anar det.

Jag satt på en bänk en disig morgon vid en av Amsterdams många cykelbroar. Jag såg de mötande cyklisterna, hunden i cykelkorgen och måsen komma farande en sekund innan de möttes. Jag lyfte kameran och gjorde en "sportbild" på bråkdelen av en sekund. En intuitiv reaktion och rörelse, en icke planerad bild då allt tycktes stämma utan några särskilda avsikter.

Längtar ikväll efter just den där sekunden då bilden enkelt kommer farande just nu. Jag  sitter nämligen och väljer och vrakar bland gamla negativ och nya digitalfiler för att välja ut sju enstaka bilder till en grupputställning i februari.

Det är betydligt enklare att plocka ut enskilda bilder ur ett sammanhållet reportage, men betydligt svårare att välja bilder som s a s ska stämma inbördes trots att de är tagna vid olika tillfällen och med vitt skilda motiv. Bilder som ska bilda ett oväntat ackord.

Jag har alltid känt lätt ångest inför sådana övningar. Det som för en betraktare på en utställning ska upplevas som självklart är helt enkelt ett jäkla jobb. I alla fall för mig.

Vi får se hur det går...

Hur som helst. Den 19 februari har jag, Göran Tonström, Krister Klereús och Alf Johansson en gemensam vernissage på ett litet galleri (Galleri Korn) vid Hornstull i Stockholm. Mest för nöjet att få  ställa ut tillsammans. 

Mer info kommer. Tills dess pågår mitt urval.

Det lär inte bli klart ikväll...

Inlagt 2016-01-12 19:41 | Läst 1834 ggr. | Permalink
Något att se fram emot då!
Fin bild blev det, men en läcker ton, mvh, LO
Lycka till med utställningen!
/Niklas
Många gånger kommer dom bästa bilderna till, som av en slump.
😊