En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Blandade bilder

Blixt eller ljus

I lördags blev det en liten julafton, för jag fick ett paket på posten, men det var ju ingen hemlighet för jag hade ju beställt vad som var i paketet. Det var en liten blixt till min GX8:a som ju saknar blixt, nu har jag i och för sig inte saknat blixten, men det blir ju gradvis mörkare dagar under höst och vinter, och då kanske det inte skadar med lite upplysning.

 Min blivande lördagsmiddag tagen med GX8 och blixten Dörr Blixt DAF 320 TTL

Utsnitt av bokhyllan tagen med GX8 och blixten Dörr Blixt DAF 320 TTL

Det skall väl sägas att det är inte någon original blixt, utan det blev en Dörr Blixt DAF 320 TTL, som var till ett överkomligt pris och skall vara anpassad till Olympus och Panasonic kameror, här är GX8 med blixten. Nu har jag inte tagit så många bilder med den ännu men den verkar ju fungera någorlunda bra. 

För övrigt så blir det lite av säsongens sista blommor och lite insekter

Ett fång med Höstastrar och en liten Blomfluga

 De sista av Rudbeckiorna blommar fortfarande

 Björnbären börja mogna

Här om dagen när solen sken fick jag besök av en Amiral som passade på att kalasa på en Höstaster

 Finbesök av en Amiral på Höstastrarna

 En Amiral som breder ut sina vingar

Annars så är det de vanligare blomflugorna som kommer på besök

 En blomfluga bland Rudbeckior

 En Blomfluga till som låter sig väl smaka på Höstastrarna

 En liten Nyckelpiga förärade mig också med ett besök på trappsteget till trädgården

 En del bin kommer också för att se om det finns något ätbart

 Nu är jag trött och hungrig husse, nu har du suttit vid den där datorn länge blir det någon middag?

Jo då Dennis visst blir det middag, och sedan tar vi en kvällspromenad

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-10-09 23:21 | Läst 3860 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var en rad väldigt fina närbilder, gillas mycket. Speciellt den svävande blomflugan, de kan vara ruskigt svåra att fånga!
Svar från Stican 2017-10-10 12:14
Tack Stefan för fina kommentarer, det är kul att som i mitt fall sitta på trappan och fota insekterna när de kommer för att suga nektar bland Rudbeckiorna.
Ha det gott/Stig
Oj, vilka fina bilder! Hög kvalitet dessutom.. Gillar biet som hänger i luften bland allt det gula extra mycket! Känns som kameran och den bakom, levererar..
Hälsn!
Svar från Stican 2017-10-10 12:24
Tack för det fina betyget. Kameran börjar jag lära känna lite mer nu, och den levererar bra bilder tycker uppenbarligen fler än jag. Det enda som irriterar är att det är lätt att av misstag komma åt knappar på baksidan av kameran. Det enda jag saknar är ett riktigt macroobjektiv, men det kommer.
Ha det gott/Stig
Det var många fina bilder. Blomflugan var något alldeles speciellt bra. Så jycken så klart. Undrar vad den tänker.
Sten
Svar från Stican 2017-10-10 12:29
Tack Sten för din kommentar. Ja, vad som rör sig i hans hjärna handlar mycket om något att äta eller någon tik som löper, och det gör det nästan jämt. Kul att du gillade mina bilder, det värmer.
Ha det gott/Stig
Är det en Morris Minor, den är söt o tuff den lille! LO
Svar från Stican 2017-10-10 12:35
Tack LO. för din kommentar. Om det är en Morris Minor vet jag inte, men rasen heter Griffon Bruxellois, och lite tuff kan han vara mot större hundar, för han tror nog att han är lika stor som de.
Ha det gott/Stig
Dubbelolle 2017-10-10 14:38
Hej, jag trodde den hette Morris!? LO
Svar från Stican 2017-10-10 15:41
Hej igen Min hund heter Dennis.
Ha det gott/Stig
Blomflugan bland rudbeckia var ju toppen och den charmiga bilden på Dennis faller mej helt i smaken. Blixt på land är svårt tycker jag men det handlar ju om att jag inte lärt mej tekniken och mycket sällan använder den.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2017-10-10 12:45
Tack Lena för din vänliga kommentar. Kul att du uppskattade min ryttlande Blomfluga och att du gillade bilden på Dennis. På alla digitalkameror jag haft hittills så har det funnits en inbyggd blixt. Men inte på den här GX8:an, så därför tänkte jag att det kan vara bra att ha vid något tillfälle. Om det sedan krävs någon speciell teknik för att använda blixten vet jag inte. Får väl grunna på det.
Ha det gott/Stig
Verkligen härliga och sköna höstbilder, fulla av färg och ljus. Det blir nog ett bra tillbehör med blixten, den behövs då och då! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2017-10-10 12:52
Tack så mycket Björn för din kommentar. Kul att du tyckte om min lilla kavalkad av höstblommor och på lite flygande insekter. Hur mycket jag kommer att behöva blixten vet jag inte men det känns bra att ha en ifall det skulle behövas. Men det finns för övrigt några ljusstarkare objektiv, som kanske klarar höst och vintermörkret bättre, på min önskelista.
Ha det gott/Stig
Vilken färgkavalkad! Väldigt fina bilder.
Lycka till med blixten.

MvH
Johnny
Svar från Stican 2017-10-10 22:20
Tack så mycket Johnny för dina vänliga kommentarer, kul att du gillade mina bilder. Tack , det känns bra att ha en blixt i fall jag skulle behöva det någon gång. Det verkade lite underligt att Panasonic slopade blixten på den här kameran, på mina två tidigare Lumix-kameror GF1 och GX7 så finns det blixt.
Ha det gott/Stig