En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite nostalgi

Apropå oväder.

1985 gjorde jag och några vänner en vandring genom Padjelanta över Sulitelma. Här en länk till den resan: https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/ett-nedslag-i-den-svenska-fjallvarlden.htm  Etappen över Sulitelma startade med regn som övergick till snö och blåst men slutade med solsken.

Sulitelma-1985

Bilden av Suliskongen i Sulitelma är tagen med Canon FT och Tamron 35-70 mm. 1:3,5

Det var inte så kallt men det blåste stundtals ganska ordentligt och med snögloppet i ansiktet så var det ganska irriterande, och mitt regnställ var av billig och dålig kvalitet så det läckte igenom. 

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-02-28 22:42 | Läst 3716 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var riktigt trevligt och roligt att läsa sig igenom din resa . Jag har aldrig haft längtan att gå i fjällen. Har ju haft fullt upp med orrar och tjädrar på hemmaplan så det fanns ingen tid. Idag är jag väldig sugen på några mindre vandringar, nu när man är lite för gammal, men tror ändå det skulle gå bra. Gick Muddus 2017 och det gick över förväntan. Min svärson bor 7 kilometer från Jokkmokk efter vägen mot Karats. Några kilometer före Karats finns en bro över Pärlälven och där på andra sidan är mitt favoritställe.
Sten
Tack Sten för din kommentar. Kul att du gillade min berättelse om mina strapatser i fjällvärlden. Efter den fjällvandringen blev det tre besök till och den andra resan var en fotokurs i Kvikkjokk där vi vandrade i Kvikkjokks omgivningar där vi fick tips och råd av en fotograf som heter Peter Ugander medlem av Sveriges Naturfotografer. http://www.naturfotograferna.se/
Numera så blir det mest promenader med min hund Dennis, det är inte så tokigt det heller, men sista tiden har det varit lite väl kallt.
Ha det gott/Stig
En minnesvärd vandring med många vyer, förstår att du njöt av att äntligen få komma till fjälls! Och dagens bild är imponerande med molnen runt toppen!/ Björn T
Svar från Stican 2018-03-01 11:04
Tack Björn för din kommentar. Jo nog minns jag den vandringen som var min första, det blev ju några fler efter denna, med två gånger till Kebnekaise och en gång till Kvikkjokk, dessa har jag bloggat om tidigare och nu funderar jag på att sammanställa dem i en bok, det borde inte bli så svårt, allt material finns ju redan på pränt här på Fotosidan. Kul att du uppskattar min bild av Suliskongen med yrsnö.
Ha det gott/Stig