En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Kanske en återblick och framtidsutsikter

Nu på november månads sista dag så påminner jag mig om att det var för drygt ett år sedan, den 4 november,  jag började blogga här på Fotosidan, och den 4 november i år så flyttade jag till Lindesberg,

 Flyttningen gick utan några större problem, jag hade ju packat ganska mycket själv i flyttkartonger och på flyttdagen den 3 november så fick jag hjälp av flyttfirman att packa glas och porslin. Men det tog ändå hela dagen så flyttbilen var klar vid 18,00 och jag kom iväg kl. 19,00 och kom ner till Lindesberg ungefär kl. 22,00.

Flyttbilen klar för transport till Lindesberg den 3 november 2010

P1030617 Vårt hus den 6 nov 2010 kopiera

Den 4 november, flyttade jag alltså in här på Villagatan i Lindesberg, och nu har jag snart bott här i en månad bland flyttkartonger och en allmän röra.

Men nu börjar jag komma något så när i ordning, men det återstår många kartonger att packa upp, om jag nu kommer att packa upp alla.

Det var nog ett smart beslut att skaffa en laptop med mobilt bredband, för jag har efter en månad inte fått igång mitt fasta bredband ännu, som är anslutet till telefonlinjen, och det beror på att jag har inte fått min fasta telefon inkopplad. Orsaken till det är att den förra ägaren har ett annat telecombolag än Telia och det har komplicerat anslutningen av min telefon. 

Första tiden var det ganska drägligt väder med några plussgrader och Doglas och jag tog lite längre promenader i omgivningarna, och jag kunde snart konstatera att vi har ganska nära till både centrum av Lindesberg och till naturområden.

Lindesbergsån tror jag att den heter

Lindesberg-kyrka-från-Loppholmarna

 Nu är väderläget annorlunda med temperatur runt 15-17 minusgrader, och det inbjuder ju inte till några längre promenader. 

Men då får vi hålla på med uppackning istället, det blir ju lite långsamt i längden men det är ett nödvändigt ont.

En trevlig överraskning var att det finns ett färdigutrustat mörkrum i källaren det är nog inte använt på många år men när jag får tid så skall jag se vad jag kan använda. Av kvarlämnade filmer att dömma så har det nog inte använts på kanske 20 år. Men som sagt det återstår en massa annat jobb innan.

I någon av mina första bloggar "Återblick sjätte delen" så skrev jag att jag drömde om att få inreda ett mörkrum någon gång men av olika skäl så blev det aldrig av, och nu har jag fått ett på köpet lite märkligt kan man tycka, där ser man vad lite man vet om framtiden. 

Det har varit ett långt uppehåll med bloggandet av förklarliga skäl, och jag lovar inte att det blir oftare än på ett tag, men jag lovar att höra av mig när jag fått igång min andra dator. Till den har jag en betydligt bättre bildskärm också, den här ändrar sig fägerna på, beroende på  betraktningsvinkeln när jag ser på bilderna.

Nu börjar det bli natt och kvicksilvret har krupit ned till -18  nu, så det är dags för mig att krypa ner i sängen nu.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2010-11-30 23:53 | Läst 7779 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Trevligt att höra av dig, och skönt att du börjat komma på plats.
Var det mörkrummet som avgjorde husköpet? :-)

Ha det bra i Lindesberg.
Svar från Stican 2010-12-01 00:05
Hej Olle.
Nej, det kom som en bonus. När jag var på visningen upplyste man om det, men det var helt andra skäl som avgjorde.
Tack och ha det gott själv.
Stig
Så roligt att höra av dig igen, jag hade just börjat undra hur det stod till!

Några märkliga sammanträffanden berättar du om. Som att du flyttade på samma datum som du började blogga. Men märkligast är ändå mörkrummet! En vink från ovan! Och du visste inte ens om det när du köpte stället?

Förstoringsapparaten ser ut att vara en Durst. Är det en stor timer i bakgrunden också? Här kan du ha mycket kul!
Svar från Stican 2010-12-01 08:22
Hej Ernst-Göran.
Ja det är roligt att vara tillbaka på banan igen efter en hektisk period med packning och åter packning av allt bohag, trots att jag var till Hagbytippen flera gånger och dumpade en mängd skräp.
När det sedan gäller mörkrummet så får vi väl se hur roligt det blir, jag har ju inte framkallat en film på över 30 år och jag tror nog inte att det är som när jag lärde mig cykla att det sitter i "ryggraden" eller hur man nu uttrycker det.
Hälsningar
Stig.
Det var roligt att höra att du kommit på plats och börjat acklimatisera dig. Mörkrum i källaren - det är ju inte riktigt klokt ;-).
Svar från Stican 2010-12-01 21:41
Hej Torbjörn.
Jo jag börjar så sakteliga att vänja mig vid min nya bostad och en ny framtid här i Lindesberg.
Att det blev ett mörkrum var nog en liten bonus vid husköpet. Det var ju inte någon överraskning, för på visningen så berättade mäklaren att det fanns ett mörkrum i källaren. Men det var ett telefonsamtal från den förre ägaren om jag var intresserad av att överta mörkrummet med alla tillbehör, som jag tackade ja till erbjudandet.
Hälsningar
Stig
Vad kul med ett mörkrum, om du nuförtiden inte föredrar det digitala mörkrummet som är enklare och bekvämare.
Det var väldigt vackert i Lindesberg, det ska bli kul att se fler bilder därifrån
Kram från Christin
Svar från Stican 2010-12-26 12:37
Hej Christin och tack för dina kommentarer.
När det gäller mörkrummet så blev det väl något av en bonus, det fanns där på visningen som jag var på, men jag blev tillfrågad när man höll på med utflyttningen om de skulle riva mörkrummet. Då sade jag att det fick gärna stå kvar om ingen ville ville ta hand om det.
Som du säger så är det ganska fint här, Doglas och jag gick några gånger runt den lilla ån som syns på bilderna och det är lika vackert nu när snön kom, men jag har inte tagit några bilder ännu.
Ha det bra
Stig