En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite nyheter från Lindesberg

Under de senaste veckorna har det inte hänt annat än våra promenader med "promenadkameran" hängande om halsen, och vädret har växlat från morgonsol till mulet så det har inte varit den ena dagen den andra lik, "liksom".

Morgonsol vid Lindesby Strandängar

P1040689 Morgon vid Lindesby Sjöängar

Morgon vid Lindesby Sjöängar och med Kyrkan i bakgrunden

P1040694 Dennis på språg över gräsmattan vid Lindesby Strandängar

 Dennis älskar friheten att få springa utan koppel på gräsmattorna vid Lindesby Strandängar

P1040698 Dennis springer av sig på Lindesby StrandängarHär springer Dennis av sig på Lindesby Strandängar

P1040702 Här är det mycket spring i benen på Dennis

 Här är det mycket spring i benen på Dennis

Men i lördags och söndags så satte min son Peter och jag upp ett staket runt större delen av min tomt. Det blev ett stängsel typ Gunnebo, som vi köpte på Jula(varuhuset för amatörer och proffs) Så nu kan Dennis få leva ut på en ganska stor gräsmatta. Under Dennis första somrar hade vi ett litet provisorium gjort av kompostgaller.

P1040729 Peter packar upp en nätrulle

 Peter packar upp en nätrulle

P1040730 Stolparna är monterade med strävor i hörnet

 Stolparna är monterade med strävor i hörnet

P1040733 Här börjar vi rulla ut nätet

 Här börjar vi rulla ut nätet

P1040904 Nu är nätet på plats

 Nu är nätet på plats

P1040902 Nätet på plats i hörnet också

 och på plats i hörnet också

P1040907 Staketet fortsätter från hörnstolpen till garagehörnet

Staketet fortsätter från hörnstolpen till garagehörnet

P1040923 Dennis har inspekterat stängslet och är nöjd

 Dennis har inspekterat stängslet och är nöjd

P1040894 Det var ett fint staket husse

 Det var ett fint staket husse, nu kan jag vara ute utan risk att springa ut till den farliga trafiken på gatan.

Vi liksom många andra har ju drabbats av snöoväder de senaste dagarna, så vi har inte hunnit njuta av att vistas ute på gräsmattan, men just nu så strålar solen igen så nu skall vi passa på att vara ute.

Det var allt för den här gången.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-04-26 09:51 | Läst 3942 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vad härligt med ett riktigt stängsel, låter som en bra investering när man har en vovve! Ja, nu får vi hoppas på varmare väder.. annars kommer väl sommaren direkt utan att det knappt har varit vår..! Här kommer sommaren 20:e maj efter middagen, då kommer alltid Tornseglarna, det är bara 24 dagar dit nu..
Hälsn!
Svar från Stican 2017-04-27 11:07
Tack Jan för din kommentar. Det var ett projekt jag hade när jag flyttade hit för 6 år sedan för jag hade en hund då också, men med tiden så försämrades hans syn så han rörde sig bara i närheten av altanen, och Doglas som han hette gick bort för 3 år sedan. Nu är det mycket annorlunda för Dennis är livlig och har ingen respekt för trafiken, så det var helt nödvändigt att stängsla in oss.
Ha det gott/Stig
Ja, tror också att stängsel är en nödvändighet, det är alldeles för stora risker med trafiken. Vi kan inte ha hund här hemma, så jag har sluppit sätta upp ett.
Men nu är värmen på väg, det säger småfåglarna till mig idag, och de har inte fel!
Svar från Stican 2017-04-27 11:13
Tack Stefan för din kommentar. Som sagt det var nödvändigt för man vet inte vad Dennis får för sig om det kommer en hund på gatan, som för övrigt är ganska trafikerad av fordon som far fram långt över de 30 km/tim som är hastighetsbegränsningen i vårt område. Det låter trevligt att värmen kommer för i morse var det 0 grader och frost.
Ha det gott/Stig
Blir säkert jättebra med staket då Dennis kan springa fritt på tomten. Det kommer göra honom gott att vara ute mer och bekvämare för er!/ Björn T
Svar från Stican 2017-04-27 11:19
Tack Björn för kommentarer och synpunkter. Det var ju en av tankarna med staketbygget att jag kan slappna av och kanske ägna mig åt annat i stället för att hela tiden hålla uppsikt över vad Dennis har för sig.
Det finns ju en del trädgårdsarbete som att rensa i rabatterna t.ex. eller fota vårblommor i den mån de kommit upp.
Ha det gott/Stig
Måste vara skönt att kunna släppa ut hunden utan att passa den hela tiden. Snyggt staket, gediget arbete som Povel sjöng. Riktigt gjort så håller det länge. I det hus jag är född sattes det upp staket i början av 60 talet. Gick förbi där för ett tag sedan. Staketet var utbytt men grinden satt fortfarande kvar. Hopsvetsade järnrör och nät. Jag frågade om det inte var dags att byta ut grinden men nej, inte än, Den har suttit där i 55 år.
Sten
Svar från Stican 2017-04-27 11:26
Tack Sten för dina kommentarer. Det känns onekligen skönt att kanske släppa lite på uppmärksamheten lite grand. Det blev faktiskt riktigt bra, men min son Peter är också väldigt noggrann med vad han gör, så det är till stor del hans förtjänst att det blev snyggt och bra. Grindproblemet är inte riktigt klart ännu så jag har en provisorisk lösning tillsvidare gjort av kompostgaller. Men det skall nog bli något mer permanent så småningom.
Ha det gott/Stig