En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Lite otur kanske

 I bland har man inte lyckan med sig utan då händer det oväntade saker, och sedan en månad tillbaka så har följande inträffat.

Skärmklipp Bromsok kopiera

 Bromsok

Den 23 april lämnade jag in bilen på service där de upptäckte att ett bakhjul rullade trögt så jag lämnade in bilen igen den 9 maj, det blev byte av ett bromsok, det kostade nästan 2800 kr

P1070101 Min dator

Nästa händelse var den 26 april då min dator lade ned verksamheten, ett nätaggregat hade gått sönder så nu var jag tillfälligt utan kontakt med yttervärlden. Om detta skrev jag i en blogg:  https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/efter-tva-veckors-vantan.htm  Ett nytt nätaggregat beställdes till en kostnad av 1000 kr

I går kom nästa överraskning då lade min robotgräsklippare av och på displayen kunde jag läsa "Klippmotorfel", efter ett samtal med serviceavdelningen så fick jag beskedet att lämna in maskinen i Granngårdens butik där jag köpt maskinen för ett år sedan. Vad detta kan kosta vet jag inte, men jag skall väl åberopa garantin.

Sedan kan jag ju fundera vad som kommer härnäst, hitintills så är det materiella ting som hänt mig, även om det är kostsamt och tar en massa tid och energi, så är det inte något som drabbar mig fysiskt.  För ett år sedan var det olika sjukdomar som drabbade mig, och en del har jag fortfarande inte fått hjälp med, för det är en pågående kamp med eller kanske snarare mot vårdapparaten här i Örebro län, nu påstår man att det är brist på operationssjuksköterskor, som är orsaken till vårdköerna, och det senaste hörde jag i morse att planerade operationer i sommar skjuts på framtiden.

P1070187 Lupiner

Nu har jag gnällt färdigt för allt är ju inte pest, utan det händer annat också, i mina rabatter så börjar det komma  en del blommor, men det växer annat där också, nämligen ogräs och Lupiner, de fanns där förra året också, och det verkar som de har blivit något fler i år så jag måste kanske decimera beståndet, och rensa bort ogräset.

Några Tovsippor sticker upp

P1060583 Min middag Spagetti och stekt köttfärs

 Det blev Spagetti och stekt köttfärs special till middag i dag

P1060565 Dennis middag kyckling och köttfärs

och Dennis fick Kyckling och lite av min okryddade stekta köttfärs till middag

Hej då

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-05-23 23:07 | Läst 491 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snygga välgjorda bilder, det där med saker som går sönder är inte kul men dyrt tyvärr, ibland känns det absolut som man har tingen emot sig. Ha det fint, LO
PS, Dennis är lika söt som vanligt!
Svar från Stican   2019-05-24 08:14
Tack LO för din kommentar. Visst är det som om livet går i fel riktning ibland, men det är väl det som är livet att det är både upp och ner.
Ha det gott/Stig
Jomen så där är det.. allting går sönder till sist, utom möjligen ett spett.. Tyvärr äger jag inget spett.. Ibland kommer det som går sönder i 'skov' dessutom.. När jag hade bil (2008 senast) så hände alltid någonting med bilen, även om jag fixade allt själv så gav jag upp till sist.. Numera hyr jag bil på OK/Q8 när jag behöver en, har precis haft en nästan ny Volvo V60 med dragkrok i två dagar och kört drygt 20 mil, kostade 1900:- Det blir säkert nån hyrning även i juni och kanske även juli, hyr man över en helg (weekendhyra) betalar man för två dygn men får ha bilen i tre dygn. Vid flera tillfällen genom åren så har jag fått en helt ny oanvänd bil.. det är rätt mysigt! Det är så skönt när man tankat bilen och sedan bara få lämna den där på OK.. Dom tvättar den och jag slipper parkeringsbekymmer i stan..
Hälsn!
Svar från Stican   2019-05-24 17:03
Hej Jan, och tack för en trevlig kommentar, jo iag funderar lite på att göra mig av med bilen också, för det är en ekonomisk belastning, och enda nyttan jag har är att åka till ICA en gång i veckan för att handla. Senast jag var på ICA så pratade jag med en personal som berättade att från och med nästa vecka så kan jag handla online och ICA kör hem varorna till mig, låter bra eller hur.
Hyrbilar är ju en möjlighet, men det blir nog inte för några långresor. Vi får sova några nätter på saken.
Ha det gott/Stig
ehrsa   2019-05-24 18:22
Vet inte hur långt du har till ICA, men det kanske är lönsamt att ta Taxi.. jämfört med att åka egen bil med de kostnader som finns med bilen.. men det där har du säkert funderat på.. För två år sen bytte jag ut min 'portabla AC' som jag hade haft i 6 år, tyckte inte att den gav så bra kyla längre under varma sommardagar, så jag köpte en ny och bättre, den gjorde den förra varma sommaren uthärdlig för mig! Den gamla 30 kg. tunga och lite otympliga AC:n tog jag i en Volvo V70 Taxi och åkte med till återvinningscentralen vid Östberga, det kostade 400:- fram och tillbaks och chaffisen hjälpte mig att lasta in och ut den från bilen, hur bekvämt som helst! Så ibland kan man ju faktiskt ta en taxi, och jag behöver det väldigt sällan! Att hyra en bil bara för den transporten kan ju vara onödigt, om man inte har en del andra ärenden på gång samtidigt, då kan det ju vara värt det.. annars kan det vara bättre med en taxi.. Har nog bara anlitat taxi två gånger på 11 år, sen jag lämnade min gamla Toyota på Gladökvarns bilskrot.. Hyrbil brukar jag anlita på OK/Q8 vid Västberga nära E4:an, och dit tar jag mig via 6 min. T-bana och sedan knappt 10 minuter promenad därifrån, så det är rätt enkelt för mig att både hämta och lämna bilen just där! Så tänker och gör jag med mitt 'bilbehov' som uppkommer ibland.. Det man saknar med 'hyrbil' är att man inte kan vara så spontan längre.. det kräver lite mer planering om jag vill ha tillgång till en 'egen bil.. Ha det bra ! Stig.
Hälsn!

Innehållskategorier