En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några nyheter från Lindesberg

Vy över Lindesjön Och Lindesbergs kyrka i bakgrunden

Här bor vi

Nu är det dags att berätta om hur vi har det l Lindesberg. Mina fötter börjar få ett normalt utseende igen, och jag kan röra mig relativt obehindrat. Har börjat gå kortare promenader med Dennis och det känns bra. Som jag skrivit tidigare så har det blivit mycket fallfrukt och jag har tagit bilder på det med både Lumix GX8 och min nya leksak Huawei så jag tänkte publicera båda för en jämförelse, Men det gick tyvärr inte som jag tänkt, min läsplatta kan inte lägga upp bilder längre, men det gick bra som i min förra blogg.

I mitten av maj månad så köpte jag en Panasonic 35-100 mm. 1:2,8, som jag har använt lite till och från och så här långt så är jag nöjd med den, jag tog ett par bilder på några kvarvarande rosor i klängrosen. Då skrev jag en blogg om mitt nyförvärv och här är en länk: https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/en-nyinvestering.htm

Kanske årets sista ros i klängrosen på altanen fast något bedagad och blöt av en regnskur

P1030609 Nu börjar Plommonblommorna sjunga på sista versen

En bild från sommaren Plommonblommorna börjar sjunga på sista versen

Det blir som sagt mycket fallfrukt och vi skall väl försöka ta reda på en del och göra äppelmos och kanske lite äppeljuice

Under tiden som jag låg inlagd på sjukhuset så havererade min robotgräsklippare och jag gjorde ett par fruktlösa för sök att få liv i den när jag kom hem, men jag blev tvungen att tillkalla hjälp från Granngården och deras serviceföretag Grannhjälpen. 

Det har varit en långdragen process som har dragit ut på tiden, men i går meddelade de att den 4 september så kommer roboten tillbaka. 

Den som lever får se

Om en månad så fyller jag år och jag har bjudit hit mina barn med familjer på middag som tack för den fina läsplattan jag fått, men det är lite tråkigt att den inte fungerar att ladda upp bilder på fotosidan med längre. Min dotter Susanne har ställt upp och skjutsat mig till och från olika vårdinrättningar, som senast var vi till Karlskoga sjukhus och vi skall dit igen den 5 september, det blir en bilresa tur o retur på c:a 16 mil.

Så här såg rabatten ut i början av juli och då blommade det, vi anade inte att det skulle bli så varmt resten av sommaren, här följer några sommarbilder tagna med lite olika objektiv 

En liten slända

P1040535 En Nässelfjäril suger nektar från en Björbärsblomma kopiera

 En Nässelfjäril suger nektar från en Björnbärsblomma

 En Humla söker nektar bland Lamöronen

En Humla går in för landning på Lamöronen

Ett bestånd av Solbrud

Under normala förhållanden så är jag ganska vänlig person, men under min sjukdomsperiod så har jag varit grinig och tvär, det beror säkert på att det har inte varit helt smärtfritt, för mina fötter och ben har varit mycket svullna och inflammerade. De av er som följt mina bloggar minns säkert hur fötterna såg ut när jag låg inlagd på sjukhuset.

Men nu börjar jag må mycket bättre och vill passa på att be Margaret om ursäkt för mitt beteende och dåliga humör, för hon är värd så mycket mer, som ställt upp och hjälpt mig och tagit hand om Dennis när jag låg på sjukhuset och även sedan jag kommit hem. Förlåt mig Margaret. 

Det var allt för denna gången

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-08-26 23:44 | Läst 1437 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att du är tillbaka o börjar bli frisk. här är många som har problem med att ladda upp bilder till sina bloggar, det verkar synnerligen ogenomtänkt från FS att köra igång en ofärdig produkt när den gamla fungerade bra, jag tycker du skall klaga till FS, Det har jag gjort. Tydligen ska man ha Google Chrome för att det ska fungera bäst, jag tex kör Edge som webbläsare som följde med min nya dator o funkar klockrent, jag tänker inte byta webbläsare, nä det får dom fixa hoppas jag, må gott, LO
Svar från Stican   2018-08-27 09:46
Hej LO och tack för dina kommentarer. Jo det känns mycket bra att kunna röra sig fritt igen. När det gäller att ladda upp bilder har och är fortfarande lite problematiskt, jag använder mig också av Edge som webbläsare och det har ju fungerat OK. tills de ändrade FS. så jag håller med dig att det var inte genomtänkt när de släppte den nya versionen. Det är väl bara att klaga på webbmakarna att justera produkten.
Ha det gott/Stig
Kul att du är igång igen Stig, och det syns i dina bilder att du mår bättre. Det med humöret när kroppen inte vill lyda känner jag igen, men har lärt mig med åren att bemästra det. Och lite nya fotogrejor brukar pigga upp. Vågar inte gissa vad problemet med plattan din beror på, det finns så många faktorer som spelar in.
Svar från Stican   2018-08-27 09:53
Hej Stefan och tack för dina kommentarer. Humöret har ändrat sig efter att kroppen mår bättre. Men det som irriterar lite är väl att FS inte är sig likt för det är lite problem med att ladda upp bilder och det saknas en presentationsbild som jag inte fattar var man aktiverar den så den syns. Det kanske löser sig så småningom. Vad som fattas när det gäller läsplattan är också lite mystiskt, för den fungerade ju innan ändringen av FS.
Ha det gott/Stig
Första bilden ser ut som rena rama idyllen.
Härligt att du börjar bli bättre, minns hur det kändes då man kunde ställa undan kryckorna och gå för egen maskin igen.
Klart man blir grinig då man har ont.
Trevligt att din robotklippare också börjar bli frisk, såg en film hur en älg retade sig på en och massakrerade den.
Lustigt att det inte går att ladda upp bilder med din surfplatta, som det är nu får jag först ladda upp mina bilder via datorn till massuppladdning, sedan gå till surfplattan för att få in bilderna där jag vill ha dem och för att kunna skriva med tangentbord så tillbaka till datorn och skriva texten mellan bilderna. Inte något jag känner som underlättnad och förbättring.
Svar från Stican   2018-08-27 10:07
Tack Margareta för dina kommentarer. Nu känns det som livet har kommit tillbaka när jag kan använda mina fötter till att gå med och stå på. Förändringarna på FS har inte fungerat helt friktionsfritt jag stöter på problem ganska ofta och jag får väl klaga på de som är ansvariga. Det är ju lite mystiskt att läsplattan inte går att ladda upp några bilder alls med nu, det går att skriva på en bloggpost men när det gäller bilder så är det tji. Att jag får tillbaka roboten känns bra för gräset börjar verkligen att växa nu efter det regn som kommit.
Ha det gott/Stig
Fin bild över Lindesberg,fotad från parkudden. Där det en gång stod jJärnhandlare Carlssons sommarresidens.
Denna byggnad kallades av oss ungar för spökslottet. när det förföll under 40-talet och vann vårt odelade intresse. är född och uppvuxen i Lindesberg under 40 och 50-talen .Lämnade staden i början på 60-talet för att gå till sjöss. men Linde förblev min hemmahamn. Bor numera sedan många år i Örebro. knyter handen av ilska och förbannelse, när jag är på besök och konstaterar hu r de sk. styrande har massakrerat ex Kristinavägen/NE
Svar från Stican   2018-08-27 22:15
Hej Nils-Erik och tack för dina kommentarer roligt att ta del av din berättelse om Parkudden. Själv är jag inflyttad hit till Lindesberg för snart 7 år sedan och kommer från Täby norr om Stockholm. Det har tagit ett tag att acklimatisera mig men numera så trivs jag ganska bra. Roligt att du gillade bilden av vyn över Lindesjön och Lindesberg med Kyrkan i bakgrunden.
Ha det gott/Stig
2018-08-28 12:28   Margaret
Det glädjer mej mycket att du nu mår så mycket bättre! Det gör Dennis också som får gå på promenad med husse! Alla är glada att du är på banan igen! Det har varit en tuff tid för oss båda, såklart är du förlåten min vän! Kram
Svar från Stican   2018-08-28 18:31
Tack snälla Margaret för din kommentar och omtanke. Allt börjar kännas bra och snart är kanske eländet över. Nu skall jag se framåt mot en fin höst och med lite längre promenader med Dennis.
Ha det gott och puss och kram
Stig
Så fina och somriga bilder du delar med dig av. Första bilden är jättevacker, känns som om Lindesberg är en idyllisk stad.Fantastiskt att se så mycket blommor trots torkan. Tråkigt att du har haft ont, jag bläddrade bakåt och såg bilderna på dina fötter. Förstår att det har varit besvärligt. Skönt att det gått åt rätt håll.
Svar från Stican   2018-08-29 12:28
Tack så mycket Annelie för vänliga kommentarer. I maj innan problemen med mina fötter började så hade vi en fin försommar och allt verkade så lovande med växtligheten. Jo det börjar ordna upp sig, men det återstår några undersökningar, bland annat en gastroskopi som skall utföras på Karlskoga Lassaret nästa vecka. Roligt att du tyckte om Lindesbergbilden.
Ha det gott /Stig

Innehållskategorier