En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu handlar det lite om böcker

"Hör Du Husse vad håller du på med nu då?"

DSC_2354 Dennis försöker säga något viktigt

 "Det är ingenting  särskilt Dennis"  "Jo du Husse jag ser nog att det är något"

"OK då, jag har låtit trycka upp några böcker, men det nämnde jag ju i en tidigare blogg som hette Äntligen minns du väl" "Jo det kanske du skrev något om, men det var ju ett tag sedan"

"Vad är det här då Husse?"

P1110693 Ljusterö Försvar

Ljusterö Försvar Genom Tiderna en utgåva från Södra Ljusterö Kultur och Hembygdsförening.

"Det har väl inte du skrivit Husse"

" Nej det har jag inte men för några månader sedan blev jag kontaktad av en dam som heter Birgitta Rapp som hade sett mina bilder från Wira Bruk på Fotosidan, och hon frågade om Hembygdsföreningen fick använda sig av dem vid utgivningen av ovanstående utgåva. Det hade jag inget emot och beträffande ersättning så sade jag att det räckte med att de skrev vem som var fotograf"

P1110695 Uppslag av Ljusterö Försvar

 Uppslag av Ljusterö Försvar med mina bilder som finns här på FS under mina bilder Wira Bruk

Någon vecka före midsommar så fick jag ett exemplar av boken, och då kom också min fjällbok "Några nedslag i den Svenska fjällvärlden" från Blurb och jag får återigen ge ett fint betyg åt utförandet vilket också har resulterat i nya beställningar från Blurb och ett exemplar är nog på väg till mig kanske idag, och ett annat håller nog på att färdigställas "Nya rader från mig 2013"

P1110762 Två böcker har anlänt från Blurb

Nu har två böcker anlänt från Blurb " Några nedslag i den Svenska fjällvärlden" och "Nya rader från mig 2013" de kom med någon veckas mellanrum så Blurb är snabba när det gäller leverans och de levereras till min dörr mycket bekvämt, och för några dagar sedan anlände min senaste bok "Några bloggar från Fotosidan"

P1110825 Några bloggar från fotosidan

"Några bloggar från Fotosidan" innehåller några utvalda bloggar från när jag började bloggandet här på Fotosidan, och nu håller jag på med nästa bok som får arbetsnamnet  "Blommor i vår Trädgård", och som namnet antyder så skall den innehålla bilder jag tagit på blommor och växter i trädgården, och jag börjar med trädgården vi hade i Täby. Dessutom så har jag valt ett större format på den här boken 33x28 cm. s.k. Large Landskape, tidigare har jag valt formaten Standard Landskape och Standard Portrait 

Skärmklipp Blommor i vår Trädgård

Ovanstående omslagsbild av en Kaprifol tog jag i Täby med Nikon D80 och Micro Nikkor 60 mm. 1:2,8

Apropå blommor så har jag tagit några ganska färska blombilder av vad som är aktuellt just nu i trädgården.

P1110821 Några Rudbeckior har slagit ut

 Några Rudbeckior har slagit ut och fler är på gång

P1110815 och här är ett par i profil

 och här är ett par i profil

P1110776 Här börjar en annan sort av Rudbeckior slå ut också

 Här börjar en annan sort av Rudbeckior Trädgårdssolbrud slå ut också

P1110787 Storblommiga Prästkragar

Mina Storblommiga Prästkragar har förökat sig en del

Storblommig Prästkrage

Storblommig Prästkrage eller Margerit kanske den heter

 Ett par nässelfjärilar kom på besök bland Björnbärsblomknopparna

P1110686 En Björnbärsblomma

 En Björnbärsblomma av många så det kan bli mycket Björnbär till hösten

P1110665 Vår Djävulsbuske i full blom

 Vår Djävulsbuske Physocarphus Diablo i full blom

P1110645 Ett utsnitt av Djävulsbusken som var översållad med blommor

 Ett utsnitt av Djävulsbusken som var översållad med blommor

P1110646 Em blomklase av Djävulsbusken

 En blomklase av Djävulsbusken

P1110751Efter sol och nästan värmerekord så kom urladdningen

Efter en brännande sol och nästan värmerekord så kom urladdningen ett störtregn och det gjorde kanske lite nytta hoppas vi.

P1110561 Mina ögon efter ett halvår efter operationen

 Mina ögon ett halvår efter operationen och det har blivit ett litet bakslag kan man säga, mitt högra ögonlock(det till vänster i bild) hänger tyvärr ned igen, och jag har ringt till Capio som gjorde operationen och påtalat hur det står till, men man tar bara emot akutfall under nuvarande Corona-Pandemi. Har ett ljumskbråck sedan två år och det hör ju till lågprioriterade operationer så detta får jag titta i månen efter och den visade sig för någon vecka sedan. 

DSC_3251 Månbild den 30 juni

 Månbild den 30 juni

"Ja det är väl inte så mycket mer att tillägga för stunden eller vad säger du Dennis"P1110802 Dennis i soffan

"Tja vi kan väl säga Ha det gott eller hur Husse"  "Jo men visst"

Ha det gott

Stig och Dennis

Inlagt 2020-07-06 22:42 | Läst 1777 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant detta med fotoböcker, tror jag ska fundera mer på det om man skulle kunna bryta ner bloggarna till en årsbok? Skulle tro att det känns mer hanterbart än att göra en om rymden, en om fåglar, insekter etc, och när man precis släppt en bok om insekter så tar man såklart en bild till som skulle vart med. Årsbok har ändå sina fasta ramar. Enklast hade ju varit att ta ut bloggen ur FS och klippa in den i boken, men jag tror kanske att bildkvalitén skulle bli för dålig och att man vill ha in originalbilderna. Ja man får fundera på detta en regnig och blåsig dag, typ som i dag.

Snygg denna djävulsbuske, jag var tvungen att läsa på lite vad det var för något, det är visst en busktyp från smällspirea som både har gröna och röda blad, där de rödbladiga heter djävulsbuske, den är inte djävlig på något annat sätt än en vacker färg

Intressant blogg med fina bilder från trädgården, som fick mig att tänka på morgonen
Svar från Stican 2020-07-08 09:26
Tack Peter för fina kommentarer. För min del så började jag skriva fotoböcker efter inspiration av en medlem här på FS, och sedan har det bara fortsatt, och min grundtanke var att bevara bilder i bokform i stället för att spara allt på hårddiskar. När det gäller överföring av bloggarna så är det så att jag kopierat sida för sida och tagit bilderna från datorn.
Beträffande bildkvalitén så har vi kanske lite olika syn på det men om jag jämför med en bok av Jan Peter Lahall så tycker jag att bildkvalitén inte är sämre i mina böcker som Blurb har tillverkat. Jo den är fantastisk denna Djävulsbuske och den har blommat lika vackert under de tio år jag bott här.
Ha det gott/Stig
Grattis till publiceringen och de fina fotoböckerna. Det tar otroligt mycket tid att göra en fotobok och även om jag har ideer blir de oftast inte av. Mysig bild på Dennis på gräsmattan.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2020-07-08 09:34
Tack så mycket för din kommentar Lena. Jo det är lite pyssel med att framställa en fotobok men det är säkert olika på hur snabb eller långsam man är och för min del så går det långsamt, och det är likadant när det gäller att skriva ihop en blogg det tar några dagar för mig men jag har ju inte så bråttom numera. Dennis ja han har sina gymnastikprogram gärna på gräsmattan.
Ha det gott/Stig
Trevlig och personlig blogg! Sånt är svårt.. Du är flitig med böcker också, det imponerar! Borde nog prova nån gång.. men det är ju mycket man borde.. Ha det så bra bland blommorna!
Hälsn!
Svar från Stican 2020-07-08 09:44
Tack Jan för din kommentar. För mig att skriva en blogg handlar oftast om lite av varje, och då blir det en del av vår vardag också, sedan försöker jag blanda in det som händer i trädgården också. Med ditt stora intresse för gatufoto och dina fina fågelbilder borde det inte vara svårt att få till fotoböcker, det gäller som sagt bara att komma igång. Tack jag njuter av blomprakten så länge den varar.
Ha det gott/Stig
Kul att du kommit i gång ordentligt med fotoböcker! Tycker att det är ett väldigt bra sätt att bevara några av bilderna man känner för, böcker är så enkelt att bläddra för den som vill se. Datorn fungerar egentligen bara för en själv och så bloggarna då, men när ens egen aktiva fototid är över är det nog bara böckerna som kan intressera andra, ingen kommer sitta och leta efter bilder som är gömda i datorn, det är min tro i alla fall.
Och du har många fina växter i trädgården, det ser jag, det blir säkert en fin bok! Många hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2020-07-08 17:09
Tack skall du ha Björn för dina kommentarer, jo men det tog lite tid av olika anledningar att det blev fördröjt och en var att jag blev sjuk 2018 och sedan var det trögt att komma igång igen.
men nu tar jag nya tag och även om det tar lite tid så har jag ett nytt projekt på gång.
Min Trädgård vaknar suggestivt upp till stor glädje för jag gillar blommor och tar gärna bilder av dem för att njuta av under vintern, och kanske någon blomma hamnar i min bok.
Ha det gott/Stig