En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

"Snillen Spekulerar"

om vår dagliga spis

P1070558 Två Sillen

"Du Husse, Vad  blir det för käk i dag"??

"Jo, det blir väl som vanligt tror jag".

"Nu har du fladdrat runt i trädgården hela eftermiddagen och jagat efter fjärilar med dina kameror, så nu börjar jag bli hungrig".

"I helgen åt vi fisk d.v.s. du och Nelly fick kokt torsk, Margaret och jag åt ugnsstekt torsk så idag blir det lite rester. Är det OK?"

DSC_2302 Den Röda Trollsländan på trädgårdstrappan

Kanske en Blodröd Ängstrollslända

"Nja jag hade väl önskat mig något annat, det börjar bli lite tjatigt med samma mat flera dagar i rad".

DSC_2321 En Sädesärla på besök i vår trädgård

"Nu blir det det här idag så hittar jag på något annat i morgon. Är det OK?"

Kan vara Rapsfjäril eller Kålfjäril

P1080390 Dennis lite besviken

"OK då men då får du hitta på något extra husse"

Har som Dennis antyder fotat lite i trädgården idag och provat lite olika objektiv bland annat med min Nikon D7200

Det var nog allt för idag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-08-14 08:20 | Läst 270 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det dagliga trygga livet i hemmet är härligt, även om den ibland kan kännas som om något lite spännande kanske kunde hända. Fina bilder Stig, särskilt det vackra paret på första bilden.
Svar från Stican   2019-08-14 19:29
Tack Stefan för dina synpunkter på hemmalivet, och det har väl sina sidor, det som är spännande är väl när Dennis och jag tar våra promenader för då kan det hända något oväntat. Jo jag tackar jag vi ser väl så där lagom snygga ut för att vara ett självporträtt.
Däremot så händer det ständigt saker i min trädgård växter kommer och går.
Ha det gott/Stig
Hemmatillvaron är ofta underskattad! Ibland är det skönt när inte så mycket händer, och när det 'händer' nått så är det ofta något negativt tyvärr.. så att inget händer ska man inte underskatta, det i sig är ofta positivt! Vill jag att nått ska hända, så är det för mig att bara gå ut på stan.. där händer nästan för mycket! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från Stican   2019-08-14 19:37
Tack Jan för din uppmuntrande kommentar. Min tillvaro hemma präglas väl av en del fasta rutiner och det gör väl att dagarna förflyter och det kanske verkar lite trist ibland men som pensionär kan jag bestämma om jag skall tvätta idag eller i morgon, men promenaderna med Dennis går inte att skjuta upp och då kan vi om väder och humör tillåter ta en tur på stan vi med.
Kul att du gillade mina bilder.
Ha det gott/Stig
Fina bilder och trevlig berättelse. Känner igen snacket ;)
//GöranR
Svar från Stican   2019-08-14 19:48
Tack skall du ha Göran. Jo det är en ständig dialog mellan mig och Dennis och det gäller inte bara vad vi skall ha till middag utan det gäller det mesta av det som sker här, och han förstår i stort allt vi pratar om. Så ovanstående dialog återkommer varje dag ibland kan det gälla om vi skall ta en promenad, eller om vi skall åka med bilen, och då blir det glädjetjut. Roligt att du uppskattade mina bilder.
Ha det gott/Stig
Dom har en del krav dom fyrbenta vännerna..har själv en som är lite noga med maten..anser sig nog inte själv vara en hund och ska därför inte ha "hundmat" när det finns godare människomat..
Trevliga bilder..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Stican   2019-08-15 22:00
Tack Gunte för dina kommentarer, Jo då Dennis har ett kroppsspråk som tydligt säger när han är glad eller missnöjd och det gäller inte minst vad som hamnar på hans talrik, men med lite lock och pock så brukar han äta upp vad som serverats. Kul att du tyckte om mina bilder.
Ha det gott/Stig

Innehållskategorier

Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer