En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Tack och Farväl Nelly

I kväll ringde Nellys matte Margaret och berättade att Nelly inte finns längre

DSC_2570 Nelly

Dennis vet inte något ännu men han kommer säkert att märka att Nelly fattas när Margaret kommer och besöker oss.

 Nelly blev som en extra mamma när Dennis flyttade hit på sommaren 2015 och de har lekt och busat under de här fyra åren fast kanske Nelly har dragit sig undan den sista tiden för hon hade problem med en jobbig hosta.

I eftermiddags så åkte Margaret till vår veterinär som ansåg att Nelly var så pass sjuk att det bästa för henne var att få somna in.

Tack Nelly för den här tiden vi kommer att sakna dig väldigt mycket

Stig och Dennis

 

Inlagt 2019-08-28 23:47 | Läst 2362 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tragiskt men jag antar Nelly haft ett långt och fint hundliv. Dennis kommer garanterat att märka att hon är borta. Jag har upplevt liknande händelser flera gånger och hunden vet.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-08-30 08:36
Tack Lena för din vänliga kommentar, jag har inte hunnit prata med Dennis om vad som hänt så han vet inget ännu, men till helgen så får vi nog besök av Margaret och då märker han säkert att någon fattas. Vi får se hur han reagerar då, det har ju hänt tidigare att Margaret kommer ensam.
och Dennis har inte gjort någon stor sak av det.
Ha det gott/Stig
Så tråkigt att höra, exakt en sådan hund växte jag upp med i vår familj, en tibetansk spaniel som jag döpte till Figo han blev 15år och hade hosta den sista tiden innan han fick somna in.
Det var en riktig jobbig tid. Hoppas Du, Dennis och Margaret har många fina minnen tillsammans med Nelly!
Mycket fina bilder på dessa två förövrigt :)
Svar från Stican 2019-08-30 08:42
Tack skall du ha Joakim för dina fina kommentarer. I går satt jag och gick igenom mitt bildarkiv efter bilder på Nelly och det finns en hel del, jag tror att Margaret är intresserad av att vi gör en liten bildsamling i bokform jag gjorde det efter min förra hund Doglas, vi får se så småningom.
Roligt att du gillade mina bilder på Nelly.
Ha det gott/Stig
Så ledsamt när de lämnar oss våra fina kamrater. Samtidigt är det den sista och kanske största kärlekshandling vi kan ge dem att låta dem somna in när det är dags.
/Affe
Svar från Stican 2019-08-30 08:46
Tack Affe för din vänliga kommentar i vår sorg efter en liten god vän. Margaret fattade absolut ett bra beslut om att låta Nelly få somna in för det fanns inte något som skulle få henne bättre enligt veterinären.
Ha det gott/Stig
Jag blir alltid så rörd när jag läser om djur som fått somna in, trots att dom är helt okända för mig.
Men trösten är väl att djuren slipper lida sig till döds som många människor får göra.
ing-marie
Svar från Stican 2019-08-30 08:51
Tack Ing-Marie för dina vänliga kommentarer, och det är som Affe skriver att vi kan ta det beslutet att låta vår lilla kära vän få somna in i stället för att dö en smärtsam död.
Ha det gott/Stig
Ledsen att höra. Alltid lika trist och svårt när en älskad familjemedlem går bort.
Ha det bra!
//GöranR
Svar från Stican 2019-08-30 08:58
Tack så mycket Göran för dina vänliga kommentarer, jo det är lika svårt varje gång det sker, men det uppvägs av alla glädjestunder som våra husdjur skänkt oss. Nu har jag och Margaret Dennis kvar, och han kommer säkert att förgylla tillvaron för oss.
Ha det gott/Stig
Så sorgligt när de fyrbenta vännerna lämnar oss, saknaden är stor och man brukar höra deras tasstramp en lång tid efteråt.
Säkert känner Dennis redan på sig att något är fel.
Svar från Stican 2019-08-31 08:51
Tack Margareta för dina vänliga ord, det värmer. Det känns tomt att veta hon kommer aldrig och hälsar på oss något mer. Men vi får försöka att vänja oss vi det och trösta oss med att se på lite bilder som jag tagit. I eftermiddag så kommer säkert Margaret och hälsar på oss och då undrar jag om Dennis funderar var Nelly är, ja vi får se hur han reagerar.
Ha det gott/Stig