"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Lite segt....

Både med fotograferandet och med våren. Hade tänkt fota om det var fint väder i helgen men men. Missade solen både igår och idag. Snålblåst.. regn och snö... När solen tittade fram var jag inomhus igen... Men helgen den 30 mars är det i hundutsällning här i Ludvika igen och då kommer kameran med i vanlig ordning. Kanske.. kanske blir det en kortsemester i södra frankrike i slutet av mars eller början av april och då komer kameran med igen. Kanske kanske kan vi då ta oss från Foix till Andorra och införskaffa en videokamera och en MP3 spelare, uppdatering av kameran får nog vänta lite till. I väntan på våren eller annan inspiration har jag i alla all gjort några sv-v bilder av ett par sommarbilder från frankrike. Jag får titta på dem och tänka på värmen.

Bygatan..

 

marknadsdags..

 www.ingelaring.se

Postat 2007-03-18 20:06 | Läst 10486 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bok, film och delikatesser...

Bok, film och delikatesser väntar jag på. Har beställt bok och film tillsammans med ett spel till sambon på nätet och skickat pengar till en bekant i Frankrike för att hon skall skicka hit delikatesser till oss.

 

Bok: Läste för något år sedan en bok som fastnade i minnet. Boken hette Budbäraren och var skriven av en författare som heter Fred Vargas. Boken handlade om pesten/digerdöden och berättades med hjälp av Budbäraren, en man som tagit upp det gamla yrket i ett nutida Paris. Han tog betalt för att läsa upp nyheter och annonser på ett torg. Pesten drabbade paris på nytt eller gjorde den inte det. En underbar blandning av nu och då som var helt underbar. Har till och från tittat efter fler böcker av samma författare och har nu beställt ”Mannen som vände insidan ut” och den är på väg hem till mig nu. Hoppas bara jag inte blir besviken.  

 

Film: För några veckor sedan såg jag av en slump att akademi bokhandeln sålde DVD skivor. Köpte omgående 2 DVD med Hurcule Poirot för 119 kronor styck. Vi har nu snart sett alla 11 avsnitten. Så nu har vi beställt en BBC box med 2 Sherlock Holmes filmer. Man blir liksom på trivsamt humör av dessa gamla deckare. Så fredagskvällen Är räddad det blir Sherlock och ett glas vin eller två serverat tillsammans med vältorkad Permesanskinka i lagom tjocka skivor.

 

Delikatesser: Under vintrarna saknar vi många små förrätter och Apéritifs (inte drycken utan tilltugget) mm. Så därför har vi bett en bekant att skicka oss: Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv) ätes som den är si skivor till lite vin ex. Foie de morue (små burkar torsklever konserv) ätes med bröd ex vis som förrätt. Ankleverpastej, ätes även den med bröd. Konserv med Canard (pastej på ankkött) ätes även den med bröd. Vi saknar även fragole (gröna bönor) och lite annat smått och gott. Gissa om vi ser fram emot paketet. Vi kommer nog att äta Saucisson, foix mm flera veckor i sträck ;-)

 

Men fram till dess får det bli vanlig egen lagad mat i kväll kycklingfilé med curry

 

www.ingelaring.se            

Postat 2007-03-08 08:29 | Läst 4779 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äntligen har jag fattat...detta med kommentarer..

Lite trög är jag ibland har inte riktigt fattat hur bloggen fungerar. Har inte förän nu sett hur man får fram kommentarerna föränn idag. Tur att jag såg det så jag kunde få tipset om kontraster i svartvit innan jag jobbar vidare. jag får försöka mig på några fler kort ikväll.

Några av mina tidigare svartvita alster har jag lagt här www.ingelaring.se Annars har jag just kommit till jobbet efter en dryg timmas pendling. Så det är kanske bäst att jag slutar titta här och börjar jobba istället ;-)

Postat 2007-02-28 07:28 | Läst 4084 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Svartvitt foto från digitala färgbilder, ett försök..

Sambon hemma igen och kameran med honom. Men snöstorm är inte mitt favoritmotiv i vilket fall så fotograferandet får nog vänta lite till. Jag har haft lite svårt med fotoinspiration ett tag men nu verkar den på väg tillbaka. Har börjat titta igenom sommarens bilder för att se om några kanske passar bättre i svartvit.

Här är första försöket. Mycket dis så högt upp i bergen. Så här långt kom jag. Jag får titta på den några gånger för att se vad jag tycker.

Andorra svartvit

Andorra Svartvit

 

Andorra orginal

Jag arbetar vidare och återkommer kanske med fler bilder en annan dag ;-) 

Mina foton från Frankrike:   www.ingelaring.se 

Postat 2007-02-26 20:30 | Läst 7422 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Flygpriser o annat

Blev lite faacinerad i går när jag letade flybiljetter från Toulouse till Arlanda. Ju mer jag tänker på det ju tokigare tycker jag det är. Den billigaste enkla biljetten med hemfärd 23 februari kostade 20 000 kronor. Beställde man istället en tur och retur biljet direkt hos det billigaste flygbolaget (KLM) kostade resan ca 10 500 kronor. Men om man beställde biljetten via "Flygvaruhuset" kostade den billigaste biljetten 3 850 kronor, med lite kortare väntetid i Amsterdam kostade biljetten 5 600 kronor. Jag sparade alltså in först 10 000 kronor genom att beställa tur och retur istället för enkelbiljet och sparade sedan ytterliggare mellan 4 800 kronor och 6 550 kronor genom att köpa biljetten via en svensk återförsäljare istället för direkt hos flygbolaget. Prissättningen känns lite "sjuk". Dyrt att resa kan det bli om man inte har resurser, kunskap och tid att leta runt på nätet.

Var med om samma sak när vi för några år sedan ville hyra bil i Frankrike. Priserna där var drygt dubbelt så höga som priserna vid internetbokning hemifrån. Man får alltså gå in på internetcafe och surfa in på svenska eller internationella hyrbilssidor och boka bilen istället för att ringa uthyraren direkt om man vill ha hyfsat pris.

Nog om detta nyss hemkommen från jobbet. Pilaff riset på kokning och snart blir det middag med lite rester Stekt Gås och kokta Grönsaker. Fick böcker från "gör din egen bok" idag, sommaren i France 2005 och 2006. Dom var riktigt bra båda två.  Lite kul idè det där att kunna få sina bilder tryckta och bevarade på detta sätt.  Blir lite sugen att ge mig i kast med nästa bok "1 år med 3000 GT". Att leta bilder får nog bli kvällens projekt innan jag ser vidare på "Helt Hysteriskt/Absolutely fabulous"

www.ingelaring.se

http://www.agarcia.se/3000GT/

Postat 2007-02-21 17:05 | Läst 4106 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 128 129 130 Nästa