Mina bilder och tankar för dagen

Crazy Horse

Den galna Cirkushästen behövde skos och den lokala hästskomakaren tillkallades. Eftersom hästen var mer vild än tam, slog bakut och stegrade sig, vägrade hantverkaren att utföra sitt jobb med hänvisning till sin egen säkerhet.

-Wait, wait, sa den marockanske hästskötaren, tog hästen bakom en husvagn i ca en minut, återvände därefter med en kolugn häst som villigt lät sig få hovarna skodda och verkade. Hästen stod helt stilla, gjorde inga utfall men vaggade fram och tillbaka med huvudet. Efter någon timme var den dock lika galen igen.

Vad hade han gjort med hästen? Ja, inte var det droger inblandade, inget våld heller, men han hade ett trick för att lugna hästen som var enastående.

Nu undrar du naturligtvis vad som hade skett under minuten bakom husvagnen, men du får gissa själv.  Ledtråd; en liten grön sak..

Detta hände för länge sedan en kväll då cirkusen kom till Mörbylånga....

Inlagt 2017-06-11 04:40 | Läst 1941 ggr. | Permalink
Suveränt fin sv bild, spännande historia.
🙂
Ett riktigt lyckat dubbelporträtt!
Tänker något starkt som bedövar, grön sak, grönsak, chili.. intressant berättelse o stark bild med känsla.
Svar från per-erik åström 2017-06-11 21:43
Tack Catharina. Du var på spåret. Det hästskötaren gjorde var att han stoppade en ärta i hästens ena öra vilket gjorde kraken ofokuserad på allt omkring honom. Stod bara och vaggade och undrade väl vad som kluckade mot trumhinnan.
Grymt, ja. Men då skulle du sett hur elefanterna behandlades...

Med vänlig hälsning,/per-erik
Mycket fin bild!
Intressant att den är från Mörbylånga, precis som den på Toni. Samma sommar antar jag.