Mina bilder och tankar för dagen

Hög standard?

Söndag

Sverigedemokraternas migrationspolitiska talesperson Paula Bieler anser i en intervju i Expressen att "det är för hög standard på asylboendena" och föreslår en standardsänkning....

Jag tänker på Rafiq som under sina två år i Sverige fick bo på åtta kvadratmeter, inklusive tvättrum. Dusch fanns att dela med andra i korridoren. Ibland delade han sina åtta kvadrat med en annan flykting. 
Idag befinner sig Rafiq på en anläggning varifrån han skall utvisas och där får ingen besöka honom... hur standarden är där vet jag inte... Om Rafiqs öde och flera andras i hans situation går det f ö att läsa i min och Doris Dahlins bok "I väntan på besked - flyktingar berättar".
Men ett vet jag; att om Paula Bieler och hennes rasistiska SD fortsätter sina kampanjer mot de svagaste är det snart dags att kalla partiet för vad det i grunden är: Fascister.

Inlagt 2017-11-26 09:35 | Läst 1942 ggr. | Permalink
Det blev en stark bild med det där ljuset!
Svar från per-erik åström 2017-11-26 12:00
Jag gillar också det ljuset. Det föll in ett skarp solljus när vi satt och pratade och där kom bilden kan man säga.

Med vänlig hälsning,/per-erik
Din bild visar något som vi vanlig Svenskar aldrig skulle acceptera. En talande bild som vanligt från dig. Tänker först på Pepps Persson när jag ser rubriken. Blir mer bekymrad när jag ser bilden. Vad är det för värld vi lever i. Hur kan någon rösta på SD och släppa fram dessa dårar. Demokrati säger en del. De obildade dårarnas paradis säger jag. En flagga med hakkors är förbjudet men att låta nazister marschera på gatorna i Borlänge och Göteborg är full lagligt. Hela gänget är ju kriminella.

Det är så här deras medlemmar ser ut och uttalar sig. Sen får man tycka vad man vill om det.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-muslimer-inte-fullt-ut-manniskor-1

Vi ska kanske inte diskutera politik här men din bild anknyter ändå till det.

Sten
Svar från per-erik åström 2017-11-26 11:59
Jag brukar undvika att prata partipolitik i min blogg, men jag blev bara så upprörd när jag läste Paula Bielers uttalande. Eftersom jag arbetet som fotograf bland flyktingar och asylsökande under senaste året i en vanlig svensk kommun så VET jag hur verkligheten ser ut. Vad jag anser om SD är inget jag sticker under stol med numera. Tack för ditt inägg Sten.

Med vänlig hälsning,/per-erik