Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Dagens rätt

Mamma på besök i Vallatorp

Min mamma har berättat för mig att när jag växte upp i slutet av 30-talet och en bit in på 40-talet, så levde vi på 15 kronor kanske det var  i veckan, och jag googlade på det och 100 kr. skulle motsvara i dagens penningvärde c:a . 2500 kr. 1939-1940 flyttade vi från en halvmodern lägenhet på Söder i Stockholm till en ganska modern  2-rummare i Hammarbyhöjden och det blev naturligtvis högre hyra men pappa hade i och med krigsutbrottet fått sjökommendering och därmed högre lön. Min mamma liksom många andra kvinnor fick kanske vara lite av trollkonstnärer för att få både pengar och ransoneringskort att gå i hop.

Det är andra tider nu, i dag får jag en pension, som inte är särskilt hög men jämfört med vad mamma hade till sitt förfogande, så har jag betydligt mer, jag gör av med ett par tusen kronor i månaden på mat och övrigt som ingår i hushållet. Vi lever inget lyxliv Dennis och jag, men det är något dyrare att leva singel mot att vara två i hushållet. Det blir numera ganska enkelt med maten så jag lägger inte ned så mycket jobb på matlagningen, utan det får bli någorlunda snabbt.

P1070128 Dagens

Så här såg dagens middag ut "Kycklingklubba brynt och kokt i grönsaksbuljong med kokt potatis" och husets vin enkelt men skapligt gott

P1060449 Dennis äter middag

Dennis fick naturligt vis också kyckling men lite enklare

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2019-05-16 08:28 | Läst 1682 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Efter två veckors väntan

För drygt två veckor sedan så slutade min dator att fungera och det berodde på en liten men ack så viktig "pryl". det var nätaggregatet eller AC-adaptern som den heter som sade upp verksamheten

P1070093 Nätaggregatet

Det trasiga Nätaggregatet

Om detta skrev jag i min förra blogg:  https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/index.htm

P1070090 Min Laptop Samsung

Det skulle visa sig att det var inte så lätt att få tag i ett nytt nätaggregat och för att söka på nätet så behövde jag en dator, och det hade jag, en lite äldre men "fullt fungerande" Samsung med en ganska stor bildskärm. Det primära var ju att få igång dels internet och så småningom även min mail men som sagt det lyckades. Efter mycket jobb så fick jag kontakt med yttervärlden, och kunde söka på Google, det fanns några företag som saluförde min adapter men ingen hade någon på lager.

P1070088 Kamerabild av Fotosidan

Men säg den lycka som varar för evigt, när jag loggade in på Fotosidan så fungerade det bara lite grand, det vill säga jag kunde inte se några bilder, bara läsa text och det gick inte heller att ladda ner några bilder, och då kunde jag inte skriva någon ny blogg. Så jag tog kontakt med redaktionen och deras datatekniker och berättade om mitt problem, efter några mailvändor så ombads jag att ta en skärmdump och visa hur problemet såg ut. Men mina skärmklipp finns nu på min laptop så vi får nöja oss med ett foto jag tog av skärmbilden. Efter en del mailväxlande med olika förslag på åtgärder så kom vi inte något närmare någon lösning på problemet och David E. lutade åt att felet kan finnas i min laptop.

I fredags så kom äntligen den nya AC-adaptern och i lördags så kunde jag återställa min stationära dator igen och alla bekymmer är ett minne blott. Nu går livet vidare och de gamla bekymren med min något defekta kropp fortsätter som förut, men det är en historia för sig.

P1070075 Trädgårdens första ros

 Trädgårdens första ros har gjort sin entré

Annars så fortskrider väl våren så sakteliga här i Lindesberg, Plommonträdet har blommat så fint och det är väl bara att hoppas på lite plommon till hösten också, rabatterna går lite långsammare fram men det är mycket bladverk så det finns hopp om lite blommor så småningom.P1070031 Plommonträdet i blomm

 Plommonträdet i full blom

P1070038 Viktoriaplommonblommor

 Viktoriaplommonblommor

P1070059 Närbild av en trio Plommonblommor

 Närbild av en trio Plommonblommor

P1070064 Äppelblomknoppar

Äppelblomknopparna har inte kommit lika långt

 Äppelblomknoppar

P1070022 Påskliljorna har förståss slagit ut

 Påskliljorna har förstås slagit ut

P1070053 En del stånd av Gullvivor har slagit sig ned i rabatten

 En del stånd av Gullvivor har slagit sig ned i rabatterna

P1070095 Tovsippa

Några Tovsippor har också sett dagens ljus

P1070098 Robban min robotgräsklippare

 Robban min robotgräsklippare har kommit ut från sin vintervila i garaget och har redan fått jobba några dagar

P1070070 Trädgårdens övervakare Dennis

Trädgårdens övervakare Dennis håller koll på allt som händer i vår trädgård

Det blev lite blandat till slut i den här bloggen med men nu är det slut

Ha det gott

Stig

Postat 2019-05-12 23:33 | Läst 2127 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nu blir det lite blandat

De flesta av bilderna har jag visat tidigare men jag kan inte bättre för närvarande, för det är något fel på min kommunikation och Fotosidan med min lapptop som jag använder under tiden jag väntar på ett nytt nätaggregat till min stationära dator. Jag har påtalat felet för Fotosidans datakunniga, men det har ännu inte givit något resultat. 

Maskrosfrön-2009

Maskrosfrön-2009

Oftast så skummar jag av bildbruset och tyvärr så går mina blickar förbi utan någon kommentar. Men flera välkända profiler fångar naturligtvis mitt intresse, och ibland tar jag mig för att kommentera också. Om det kan vara en förklaring eller ursäkt till varför jag inte kommenterar så ofta, så beror det på att det är mina ögon som strejkar.  

Men så händer det något roligt, det kom ett brev från Capio Läkargruppen i Örebro, och det var en kallelse till undersökning av mina ögonbesvär den 2 maj. Det bådar ju gott så det blir kanske en operation inom kort.

Min dotter Susanne kom och hämtade mig i god tid och vi åkte in till Örebro och till Capio där jag fick träffa den läkare som skall göra ingreppet. Det verkade inte vara något som hindrade från en operation och tidpunkten blir någon gång innan sommaren. 

Varje dag så ser jag att några av er har kikat på mina bilder och det var trevligt att få lite besök bland mina gamla alster, och då tänkte jag att visa dem för en (förhoppningsvis) lite större publik.

Klicka på bilderna så får man lite mer fakta om utrustning bland annat. 

När inte tekniken kan så får en ta till lite andra medel.

Brandgul-lilja 1988

Brandgul-lilja 1988

Lesley-bland-violer 1996

Lesley-bland-violer 1996

Kebnekaise-Kebnepakteglaciären 1991

Kebnekaise Kebnepakteglaciären 1991

Koltrasthane-sjunger-in-våren-2008

Koltrasthane sjunger in våren 2008

Täby-Kyrka-2009

Täby-Kyrka-2009
Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002
Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002

Brunkebergstunneln-2009

Brunkebergstunneln-2009

Den här samlingen bilder är en blandning av analoga och digitala bilder, som jag hade tänkt publicera som en blogg i ett annat syfte så nu låg de klara att användas.

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga för tillfället annat än att det löser sig med mina ögonproblem så snart som möjligt, och allt annat kommer säkert också att ordna sig.

Ha det gott 

Stig 

Postat 2019-05-05 10:46 | Läst 1680 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera