Mina bilder och tankar för dagen

16 december är en speciell dag

Idag, 16 december är Bahrains nationaldag. Den 16 december 1915 publicerade också Albert Einstein den allmänna relativitetsteorin, och samma dag år 1971 förklarade sig också Bangladesh självständigt från Pakistan. Den 16 december 1957 startade även det första svenska musikradioprogrammet för ungdomar i radion. Programmet hette "Spisarparty". Den 16 december är alltså inte vilken dag som helst.

Också värt att notera är att för 66 år sedan föddes också ett litet gossebarn på Örnsköldsviks lasarett. Gossen döptes till Per-Erik Åström och är alltså jag. Det lilla barnet växte upp och tog sig genom ett långt och krokigt liv, är numera pensionär och har äntligen tid att pyssla med fotografi.

Men viktigast av allt - vida mycket viktigare än att jag fyller år idag och att Ludwig van Beethoven också föddes den 16 december 1770, är att det är min bröllopsdag. Vi, min hustru och jag, har denna dag varit gifta i 16 år. Innan desss levde vi i synd en massa år.

Jag måste ha tagit tusentals bilder på Ulrika. Här är en som jag gillar.

Inlagt 2016-12-16 09:55 | Läst 3422 ggr. | Permalink
Då får man gratulera då och ett riktigt fint porträtt.
🙂
Många grattisar blev det. ; ) Ha en riktig trevlig helg.
Grattis till födelse- och bröllopsdag.
/Krister
Jag delar födelsedag med Benito Mussolini och det känns inte bra =) Å andra sidan delar jag den med Annie Lennox också. Det känns bättre.
Ja, det låter ju som en bra dag, väl värd att fira! Grattis! Sämre dagar en denna finns det ju gott om..
Hälsn!
Grattis på födelsedagen och på bröllopsdagen! Fin bild du plockade fram!
Det blir ett grattis även här - fanns ju mer att gratulera än "bara" din födelsedag ju. Och väldigt fint porträtt!
//GöranR
Grattis! Finfint porträtt.
Grattis på den speciella dagen och en fin bild.

/Stephan
Grattis till 16 år och dina alldeles egna 66 år. vad jag förstår han ni många fler år tillsammans. Fin bild på en vacker kvinna.
Din text får mig att minnas " spisarparty ". Var inte gammal när jag satt på golvet i min morbrors rum och lyssnade på Kersti Adams Ray och Johan ? Sandström. Det man väntade på var naturligtvis Elvis. Det fanns inte så många program med rockmusik då. Minns att i " skivor för sjukskrivna " (vilket namn på ett radioprogram) spelades alltid EN Elvis- låt varje gång. Tyvärr har jag inte tagit tusentals bilder på min egen fru vilket jag ångra nu. ( 46 år tillsammans )
Sten
Svar från per-erik åström 2016-12-16 16:35
Tack Sten!
Jag har också ett svagt minne av "Spisarparty", men många av rösterna och namnen flyter ihop med åren. Vad det gäller att plåta sina nära och kära så är det mycket jag missat också, kanske främst från den analoga tiden. Men med åren insåg jag hur viktigt det var och eftersom det inte längre handlar om att köpa film så blir det mycket mer plåtat i vardagen.
mvh/per-erik
Tack alla för glada tillrop. Livet går vidare...
Med vänlig hälsning,/per-erik