Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Artikel som triggar minnen


Vårvinter i skärgården, Korpoström 2 mars 2012. Foto: Håkan Eklund.

Gillar Tom Svenssons lejonbilder i senaste nummer av Foto nr (3/2012). Fina djurporträtt av vita lejon som jag läste mycket om under åren i södra Afrika. I bokhandlarna i Gaborone (Botswana) fanns det gott om fin wildlife litteratur från Sydafrika.

Men efter att ha tillbringat massor av tid i den Botswanska bushen under två år kändes nog reservaten i Sydafrika som rena rama Kolmården ...  Minns kontrasten till första besöket i Krugerparken i RSA, hur allt kändes så tillrättalagt med en sån utvecklad infrastruktur - precis som i Namibia (Etoscha). I Kalahari och i norra Botswana rörde man sig i väglöst land, tältade hundratals kilometer (bland lejon) från närmaste vägar - vilt och spännande. Körde man fast i sandstråken kunde det ta dagar innan någon råkade passera och hjälpa.

Tom Svenssons artikel triggar också ett minne från en våt Vårgårdanatt (2007) i ett hotellrum (eller var det värdshus?) där vi var några från naturfotokursen (YI Axxell) som stormade in till rummet där Tom Svensson och Patrik Larsson logerade ...

Några år senare tog Patrik L oss till Nordens Ark där Tom S visade oss omkring i Edens lustgård. Kul.

Postat 2012-03-03 22:04 | Läst 1706 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Alltid skjutfärdig


Vårvinterregn. Biskopsgatan, Åbo 1.3.2012. Foto: Håkan Eklund.

Stannade för en fotgängare på väg till jobbet, och passade på att ta en bild genom regnvåt vindruta. Jag har alltid kamera skjutfärdig i framsätet, ett sätt att ha mindre tråkigt när man stannar för rött ljus, för fotgängare och annat köande. När man börjar spana efter bilder, eller försöker ta - så märker man bara att stoppet är alltför kort.

Just nu har Rajala här i Åbo en massa fina dagserbjudanden, som gör en lite köpsugen - men jag försöker hålla mig ... känner inte att jag har råd just nu.

Postat 2012-03-01 16:33 | Läst 1750 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8