Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Snapshot II


Utanför hissdörren. Åbo 1 november 2014. Foto: Håkan Eklund.

Bara så skönt med en helgdag när allt det kommersiella är ur spel, och när en ledig dag kan ägnas åt något som en vanlig vardag inte kan leva upp till. Och för mig som ofta har kursengagemang under veckoslut är en kursfri weekend rena rama lyxen.

Den lyxen tillbringades med lövkrattning i vår lilla trädgård. Fick besök av två par domherrar, som alltid avslöjar sig med sitt kännspaka och försynta kontaktläte. Och visst är hannarna vackra. Minns en turistföretagare i Insjö-Finland som berättade om amerikanska fågelturister som blev alldeles hänförda när de lyckades få in en domherre i kikaren. Det är väl lite av kardinalfärg hos våra nordiska domherrar, som får jenkkarna att reagera. Deras Northern Cardinal (Cardinalis cardinalis) är lika mycket en julkortsfågel i USA som domherren är (åtminstone brukade vara) hos oss.

Enda fotograferingen idag är bilden ovan. Skulle just stiga in i hissen för eftermiddagsbesök hos svärmor i ett traditionellt våningshus i Åbo när jag såg skuggan. Jag fick exakt 15 sekunder på mig att fotografera, folk högre upp väntade på hissen, och frun ville snabbt få in mig  ...

Men inte behövs ju heller många sekunder för att ta en skuggbild, här räckte det med 1/60 sek ...
Och kameran skall ju alltid finnas nära till hands.

Postat 2014-11-01 21:26 | Läst 1583 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6