Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Usla reklammakare


Annars ok, men fel placerad. Oravaisfjärden 1.4.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 91/365.

När jag körde upp från Åbo häromdagen satt jag och tittade med en kritisk blick på alla valaffischer som hängts längs riksvägen där normhastigheten är 80 km/h, vid korsningar 60 km/h. Det var ytterst få som gick att läsa från bilen, åtminstone av den som körde. Det är ju inte många sekunder som man kan börja titta på någon skylt, det gäller ju att hålla ett öga eller två på vägen och trafiken.

Det är tydligt att både tillverkaren och beställaren inte gjort någon körtest för att kolla vad som funkar. De flesta affischer var för små, hade för mycket text som inte gick att läsa från bil i rörelse, eller så var de fel placerade - som den på bilden ovan. Denna är stor och läsbar (en av undantagen), endast det viktiga är med (och foto behövs inte alltid) men här kan ingen läsa den där den hänger på en virkeshög rätt långt från vägen, i en vägkrök (runt fjärden) med vass och buskar emellan (här har jag olagligt stannat  på vägkanten, hittat en liten öppning mellan vass och fotograferat med 200 mm).

Summa summarum: de flesta skyltar jag såg under 5 timmars körning var oläsliga.

Valaffischer längs trafikleder kan inte se ut på samma sätt som de som hängs upp inne i samhällen, där folk rör sig till fots. Bortkastade pengar, och hängningsansträngningar av frivilliga ... sorry.

Postat 2019-04-01 19:19 | Läst 960 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7