Med leriga skor

FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Den pigga hittad


I utkanten av nötväckans revir. Ramsholmen, Mariehamn, Åland. 2.3.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 62/366

Postat 2020-03-02 20:01 | Läst 1067 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det är vita lögner som gäller


Lunden ännu tom. Hirvensalo, Åbo 1.3.2020. Foto:Håkan Eklund. Nr 61/366.

I veckor har jag försökt betala min medlemsavgift till FS (tänk att det skall vara svårt, att kunden måste kämpa för att få betala! - då ÄR något fel).

Jag hade lovats en faktura från FS den 23.2, när jag mejlade och frågade om råd, ännu har inte fakturan anlänt.

Idag kom ett mejl från Klarna att de inte kunnat dra min avgift, och min tillgång till sidan hade blockerats. Fuck, tänkte jag. Det fick mig att se rött, att en enkel sak kan vara så svår?

Systemet för att betala är programmerat så att alla medlemmar tydligen förväntas bo i Sverige (visst bor det hundratusentals svenskar utomlands?), och systemet vägrar fortsätta när jag sätter in mina adressuppgifter, som är i Finland (som gjorde att jag slutade prenumerera på Magazinet som jag gillade, men de gillade inte min adress).

Så säger sonen: "Sätt in deras egen adress!", som jag gjorde  - och vips gick det att betala och allt är frid och fröjd. Tänk att man tvingas till lögner för att få saker gjort. Sorry, nu är jag noterad som boende på Stora Nygatan 5 ...

Men det var inte det som bloggbilden är tagen för: detta är en del av ett gammalt mindre hackspett revir, ett stycke bort klibbalslund längs stranden, och annars en bra hackspettbiotop. Men mindre hackspetten är en märklig fågel, som om den var puts väck största delen av året. Jag har sökt den hela vintern, kammat noll. Enligt fågelforskaren Pertti Koskimies i sin nyaste bok skall det finnas 12 000 - 40 000 individer i Finland under vintern. Häckande par (obs par) skall det finnas 4000 - 8000 i landet. Men sällan ser man arten rapporterad på rapporteringssajten Tiira (motsvarar Svalan i Sverige).

Var håller de till?

Postat 2020-03-01 13:19 | Läst 1075 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8