Nisseblogg

Gatufotograf med svartvita bilder.

Gammal pryl kan bli fin julklapp

Det sägs att det går åt några jordklot att producera all vår konsumtion idag.  Kritik mot julhandeln givetvis. 

Då är det på sin plats att återanvända  gamla prylar som julklapp. Brukar ibland roa mig att titta runt på loppmarknader. Givetvis blir man lätt illamående när man ser vilka fula prylar folk skaffade i förr i tiden. Ibland kan man göra fynd. Vem skulle inte bli glad för att få en en sån här fin läslampa i julklapp. Den har en tidlös vacker design som gör sig bra i alla hemmiljöer. 

Men du måste ersätta de gamla elsladdarna med nya. En lätt uppgift för den händige. Annars kan mottagaren får en obehaglig chock. Sånt är inte kul till jul.

 

Postat 2018-12-18 08:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Borde jag inte köpa en julklapp till?

Julen står för dörren. En sista tur på stan för att kolla om man inte borde köpa fler julklappar. Det finns så mycket att handla och visst vill man så gärna.

Stannade till utanför en juveleraraffär. På något sätt fick jag ögonkontakt med båda damerna när jag instinktivt lyfte kameran och tog en bild. Kanske de mentalt försökte få mig att gå in och köpa något i just den här affären. Men jag motstod frestelsen.

 

Postat 2018-12-16 08:29 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Undvik att dratta på ändan i vinter!

Halkade och föll i gatan när jag skulle springa ifatt bussen. Det var för nån vecka sedan. Klarade mig utan skador. Lärdom - försök aldrig springa ifatt bussar. Särskilt inte om det är halt ute.

Försiktiga äldre går med rullator. Det är givetvis bra i vintrigt väglag. Handikappanpassning och sånt gör att att de tar sig fram hyfsat. Här lämnar en äldre man försiktigt Konserthuset i Stockholm på en ramp som verkar stabil och bra.

Kanske jag ibland är oförsiktig men jag är klok nog att låta bli att cykla på vintern. På bilden lufttankar en yngre man på Stureplan.  Klädsel och cykel är moderiktiga och tyder väl på att det är van cyklist som klarar det mesta.

Men jag identifierar mig gärna med gångtrafikanten här som verkar kasta en skeptisk blick på cyklisten.

Postat 2018-12-11 07:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Att fånga uppmärksamhet

En gatufotograf ska ju ta sina bilder obemärkt. Och vara som en fluga på väggen som ingen ser. Men ingen regel utan undantag, Om den avbildade utväxlar en blick med fotografen kan det förmedla fin kontakt.

Här står jag i Stockholm och väntar vid ett stoppljus. Tar några bilder på paret som pratar med varandra  på andra sidan gatan. På en av fotona fick jag med en snabb blick från mannen. Det skapade kontakt och gjorde bilden intressant. I varje fall för mig.

 

En bild från en annan stad. Sökte få nåt med temat "Walking". Den skulle innehålla en person gick förbi det här utsnittet  av ett festtåg på en stenrelief.

Mannen här upptäckte mig där jag stod med lyft kamera och väntade. Han trodde väl att jag var en turist som ville fota reliefen. Hukade sig med ett urskuldande leende för att inte störa mig. Han skapade det jag var ute efter.

Postat 2018-12-06 08:07 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Modellfotograf som jobbar

Alltid kul att kolla på folk som jobbar på gatan. Det kan va byggnadsarbetare, plattläggare, rörmokare etc. Extra kul är när man får korn på en yrkesfotograf i fullt jobb.

I det här fallet på Biblioteksgatan. Den brukar framhållas som "Stockholms och Sveriges mest exklusiva shoppinggata full av butiker som säljer kända märkeskläder". 

Fotograf och modell jobbade på i Biblioteksgatans hela längd med massor med uppställningar allt under det att de ivrigt diskuterade med varandra.  Den lågt ställda vintersolen lyste upp gatan väl, vilket fotografen nog drog fördel av.

Utanför bilden och bakom fotografen fanns dessutom en assistent bärande på mängder av prylar.  I det täta folkvimlet var det knappt någon som tog notis om dem. De fick jobba ifred.

Postat 2018-12-04 08:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 83 Nästa