Nisseblogg

Gatufotograf

Så många hungriga svanar har jag aldrig sett!

Här kommer bilder på den mest populäre mannen i Stockholm. Han skapar ett kaotiskt  liv och rörelse  bland fåglarna vid sin ankomst. Alfred Hitchcock skulle säkert ha jublat om han sett det här. Kanske till och med förlagt sin fågelfilm till Stockholm.

Många säckar med foder ska bäras ut på flotten vid kajen till Karl XII torg. Luften är fylld av förväntan.

 Sedan hälls innehållet av majskorn ut i foderfållorna och festen tar sin början.

 Här töms den sista säcken. Svanarna håller sig framme och släpper inte fram några andra fåglar.

Skådespelet upprepas varje morgon så länge vintern består. Hur många fåglar det är? Vågar mig inte på nån gissning och glömde fråga en ornitolog fullhängd med kikare !! (men utan kamera??) som stod i närheten.

Postat 2013-02-21 19:31 | Läst 3015 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Poliser kom springande med dragna pistoler!

In på Södra Station i Stockholm. Givetvis hoppade jag snabbt av bussen jag satt i och följde efter. Innanför entrédörrarna såg jag hur de två poliserna höjde sina pistoler mot en man. På kommando lade han sig ned på golvet med ryggen mot poliserna.

 När han lagt sig ned stoppade poliserna ned sina pistoler i hölstrena och rusade fram mot mannen.

 Och tryckte ned mannens armar mot golvet. Tjejjen på andra sidan drack sitt kaffe oberört och tittade lite nyfiket på vad som hände.

 Fram med handklovarna.

Mannen var säkrad med påsatta handklovar.  Det som slog mig var att de båda poliserna var helt oberörda under gripandet. En vanlig dag på jobbet bara.

 Förstärkning tillkallades över kommunikationsradion.

 Så dök en civilklädd polis upp för att ge en hjälpande hand. Givetvis har jag blurrat den gripnes ansikte.

 Benen ska vara raka på den gripna personen så att han lätt kan resas upp.

 Och sen iväg till polisstationen. Polisen till vänster har en halvflaska starkvin i näven som tillhörde den gripne. Alltsammans var över på några minuter.

Vad hade den gripne gjort och varför dragna pistoler? Ingen aning annat än att det fanns väl ett skäl.

Gatufoto med action. En helt vanlig dag på jobbet.

Postat 2013-02-18 20:08 | Läst 7062 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Behöver hjälp av gatufotografer i Eskilstuna imorron!!

Är det nån som har vägarna förbi Eskilstuna imorron? Kl 13.00 hålls öppen förelsäning och diskussion på folkhögskolan kring min gatufotoställning. Det skulle behövas någon mer gatufotograf som kan visa sina bilder. Du får träffa trevliga människor - och inte minst mig själv.

Jag borde varit ute tidigare men kom just nu på behovet.  Annars blir det väl mest att deltagarna visar sina fina vinterbilder. Det är också trevligt. Men det vore kul med mer gatufoto.

På folkhögskolans hemsida finns följande pålysning.http://www.eskilstunafolkhogskola.nu/


Fotoutställning och samtal

Söndagen den 17 februari kl. 13.00 hålls en öppen föreläsning och diskussion kring utställningen med gatufotografen Nils-Erik Larsson som pågår i vårt fotogalleri. Föreläser gör Lasse Larsson.

Ta gärna med dina egna bilder på ett USB-minne för att få dem analyserade.

Nils-Erik Larssons fotoutställning pågår fram till den 28 mars. Öppettider måndag-fredag 9-16.

Rockaffischliten

Postat 2013-02-16 10:45 | Läst 3742 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Utställning med härliga svarvita porträtt

För Sven-Erik Johansson finns bara det klassiska svartvita fotografiet. Det visas nu på Galleri TU i Stockholm 9-17 februari.  Hans bilder  är tagna med Hasselbladskameror och utförda i traditionell mörkrumsteknik. 

En del av bilderna ingår i ett projekt med "Yrkesporträtt". Där finns något attribut med som visar på modellens yrke eller intresse. Ett projekt Sven-Erik jobbat med i några år.

Fotografen själv framför två av de bilder jag uppskattade mest på utställningen. Han har all anledning att se belåten ut.

 

Här pratar Sven-Erik och min dotter Hanna. För några år sedan tog han ett porträtt på henne. Det kom med i Fotografisk årsbok. De kom nu överens om ett nytt porträtt.  Hoppas den bilden får en lika förtjänstfull uppmärksamhet. Man vet aldrig.

Sven-Erik Johansson har fotgraferat som amatör sedan slutet av 50-talet. Han har haft två separatuställningar på Galleri Mazarin i Söderhamn och varit med i flera samlingsutställningar. Medverkan i ett stort antal fotografiska salonger över hela världen finns med på meritlistan.

 

 

Utställningen håller på bara denna vecka ut på Galleri TU, Fridhemsgatan 12, Stockholm.

P.S. Sven-Erik äger ingen digital kamera och kommer nog inte att skaffa någon sådan heller. Hans bilder kommer inte att synas här på Fotosidan. Ett skäl till att ni måste besöka hans utställning D.S.

Postat 2013-02-12 18:59 | Läst 3567 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera