Nisseblogg

Gatufotograf

Silverpeng Rifo 17

Ibland får man bilduppskattning. Det är kul. Skickade in några bilder - gatubilder som vanligt - till de digitala salongerna på Rifo 2017 som ägde rum i Uddevalla 19 - 21 maj. Tyvärr är en stad på västkusten för avlägsen från östkusten för ett personligt besök.

Sanningen att säga är jag faktiskt född i Uddevalla. För mycket länge sen.

Den här bilden erhöll jag silvermedalj  för i den digitala salongen för enstaka bilder.  Brutus Östling var enväldig domare i klassen - en kvalificerad bedömare mao.

Bilden visar en präst som jag fångade i all hast i regnet utanför Petruskyrkan i Rom.  Hyrde ett rum strax intill och stod under en markis och planerade för dagen när prästen dök upp.  Det regnade nästa hela den dagen vilket resulterade i flera lyckade bilder.

Tittut

I samma klass fick den här bilden ett omnämndande. En samling trafikanter som väntar vid stoppljuset på ett övergångställe i London.

Både motorcykel och vanlig cykel har blivit populära fortskaffningsmedel i den täta trafiken. Förstår inte hur dom vågar riskera livet på det här viset. 

Street Race

Brukar inte tävla med bilder. Det har blivit en vana att skicka in lite digitala bilder till Rifo varje år. Ibland får de lite uppmärksamet.

Postat 2017-05-26 08:58 | Läst 3026 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Gamlingar på stan

"Mina gamla föräldrar tittar bara  på TV hela dagarna". Så hör man ofta vuxna barn klaga . "De har inga intressen längre och motionerar inte alls". Det stämmer nog att utbudet från kabel-TV lockar mer än långa promenader.

En gatufotograf blir extra glad över att upptäcka en och annan av det äldre gardet på upptäcksfärd i gatuvimlet.

Den här mannen gick långsamt runt på Hötorget i Stockholm och granskade noga varenda blomsterbukett till försäljning och verkade njuta av prakten. 

Gatufotografen behövde bara ställa sig bland blommorna och knäppa.

 

Stötte på ett äldre par som väntade bussen och hon verkade ha varit hos hårsfrisörskan. Sådana ärenden måste uträttas.

 

Det är mycket att upptäcka.

Postat 2017-05-08 06:20 | Läst 4277 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera