** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Nisseblogg

Gatufotograf

Gatubilder och Rifoutställning

Sista januari ska bilderna till Rifoutställningen vara levererade. Äntligen har det blivit av och jag har klarat tidsramen. Mest jobb har det varit med tillskärning av passepartouter så att monteringen håller för transporten och för utställningen. Helst ska bilderna komma tillbaka helskinande i tid för att kunna hängas på Gnestaplanket i juli (återanvändning) innan de förpassas till arkivet.

Det här är mina "enskilda påsiktsbilder". Valde närbilder på människor i Stockholm och Rom. Crimson levererade som vanligt ett bra printjobb.

Gifta par - Stockholm

Snoddskjutaren - Stockholm

Hipp mormor - Rom

Var ligger Rom - Rom

 För den "digitala salongen" valde jag fyra gatubilder med lite större  vy. Faktiskt mest stockholmsbilder,

Dubbel Trio - Prag

Gammal möter liten - Stockholm

Tre Öl - Stockholm 

Julkram - Stockholm

Rifutställningen äger rum i Malmö. Kanske lite väl långt bort för ett besök från Eskilstuna. Men nog skulle det vara kul att se utställningen.


Postat 2015-01-30 08:09 | Läst 3662 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Betraktaren - ett bildtema i gatufoto

Riksfotoutställning 2015 blir i Malmö till våren. Om några dagar - sista januari - ska bilderna vara inskickade till RIFO.  Ikväll är dags att leverera påsiktsbilderna till fotoklubben här hemma i Eskilstuna fvb till Malmö. Så det är mycket att tänka på just nu.

Ett av mina bidrag kommer nog att vara en kollektion kallad "Betraktaren". I de här bilderna finns det en bifigur "betraktaren" som har upptäckt och granskar extra noga samma huvudfigur som jag fotar. Kanske lite långsökt bildval men rätt kul.  Fotona är tagna i Prag, Rom, Paris, London och Stockholm i nämnd ordning.

Förra året hade jag tur med mina tävlingsbidrag. RIFO utsåg mig till årets fotograf.  Det lär väl inte upprepas. Men man kan väl hoppas förvärva någon plakett till prishyllan.

Postat 2015-01-28 07:19 | Läst 5636 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Varning för kvinnoben

Många anser att man inte ska gatufota kvinnoben närgånget. Såna ska inte läsa detta blogginlägg. Här kommer ruskiga bilder av det slaget.

Egentligen vill jag visa den nya seden att tatuera stora motiv på vaderna.  En gatufotografs kallelse är  att dokumentera samtiden utan moraliska pekpinnar.

Mot min vana att köra allt i svartvitt så kände jag för färg i bilderna. Först en färgstark dam som gillar tecknat. Snygg framtoning.

Här är något kryptisk  budskap tatuerat på vaderna. Undrar vad hon vill förmedla. Passade på att fota vid ett skyltfönster fullt med dödskallar.

Jag ser fram emot sommaren. Hoppas då hitta flera intressanta kvinnoben av det här slaget. Ett område värt att utforska.

Postat 2015-01-20 05:54 | Läst 4693 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mina gatubilder i amerikanska magasin

 Flera gånger har mina gatubilder publicerats i olika magasin i USA.  "Harpers Magazine" har än så länge in hört av sig. Men jag är glad för att medverka i sammanhang som "Menda City Review". En ambitiös nättidning för litterärt intresserade.

Kontakterna har skapats genom deviantArt. Det händer emellanåt att någon vill använda mina bilder här. En publiceringen är gratis om jag gillar ändamålet. Annars är svaret - har ej tid. Ideelt arbetande tidningar för konst och litteratur ställer man givetvis upp på.

Den här bilden utgör första sidan i "Menda City Review".  Kortspelare i Las Palmas. 

Inne i tidningen finns en bild på lekande barn i Rom.

I Art Gallery finns bilderna ovan kompletterat med ytterligare två bilder. Resten i tidningen är givetvis en samling välskrivna alster av olika författare.

Redaktören Terry Rogers fick välja fritt bland mina bilder på deviantArt. Urvalet godkändes sedan av mig. Kanske det blir fler tillfällen till samarbete i framtiden. 

Här är länken till tidningen som kan läsas med stor behållning. 

http://mendacitypress.com/

 

Postat 2015-01-07 06:56 | Läst 3402 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera