Nisseblogg

Gatufotograf

Fotoutställning Gatubilder

Stadsbiblioteket i Eskilstuna. Här hängde jag en en fotosutställning i förmiddags med rubriken "Det läsande folket". Handlar om människor som läser böcker och tidningar på det riktiga sättet - ord tryckta på papper.Motiven är hämtade från Stockholm, London, Rom, Krakow och Prag.

Bra rubrik och motivval för ett bibliotek hoppas jag.

Så här blev hängningen. Utställningsytan är begränsad men perfekt belägen vid stora entrén där hundratals människor passerar dagligen. Kanske någon besökare stannar upp och betraktas bilderna.

Fotar gärna läsande människor. De är härliga motiv. Alltid upptagna av sin utövning och man kan obekymrat ställa sig helt nära med kameran.

Den här mannen sitter på en buss i Stockholm. Nästa sekund ska han basunera ut synpunkter till oss andra passagerare om politikerna i Riksdagshuset som vi just passerar. Med sin högra hand kan han peta på min kamera när jag tar bilden.

En herre som nitiskt läser sin dagstidning på en spårvagn i Prag. Jag lutade mig över mittgången i spårvagnen och kunde obekymrat ta bilden i den nästan tomma vagnen.

Underground i London.  Här har jag lagt kameran i knät och fått med den läsande damen på motsatta sidan mittgången. Belysningen i tunnelbanan i London är betydligt bättre än i Stockholm. Det underlättar fotograferingen.

Besök gärna stadsmuseet i Eskilstuna om ni har vägarna förbi. Utställningen kommer att hänga på plats hela sommaren.

Postat 2017-06-07 15:00 | Läst 3174 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Udda observationer på gatan

Udda observationer mitt i allt det vardagliga är väl vad gatufoto handlar om. Nån slags knorr måste en bild ha för att inte bli alltför tråkig och mottas med en gäspning av betraktaren.

Den första bilden är från Stureplan i Stockholm. Ställde mig bakom gruppen och inväntade.Man kan kanske kalla bilden "Flying Circus". Spänstiga var dom och så här beter sig inte pensionärsföreningen när dom är på vårutflykt.

På Drottninggatan läste jag det här motivet från vänster till höger. Fick ihop det till "Riverboat" och tog en bild. Såna farkoster är ovanliga i gatuvimlet, tänkte jag.

Långsökt kanske?

Postat 2017-06-05 08:25 | Läst 2361 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera