Nisseblogg

Gatufotograf

Sprängattentatet i Malmö

"Antisemitismen är stark" skrev jag om i mitt föregående blogginlägg. Och visade några bilder om hur välbevakade den judiska församlingens lokaler är i Berlin. Där tar man hotet på allvar. Här i Sverige förringas hoten och behovet av skydd tillgodoses inte av myndigheterna.

Sedan dess har ett sprängattentat genomfört vid den judiska församlingen i Malmö. Så det känns manande med ett nytt blogginlägg.

Denna man bär Davidstjärna och kippa. Han hade sannolikt inte kunnat visa sig ute på gatorna i Malmö utan att bli trakasserad och hotad av muslimska invandrare.

Så här bevakas en synagoga dygnet runt av polis i Berlin. I Malmö fick syngagogan inte ens sätta upp en bevakningskamera vid entrén. 

Det här är för övrigt samma synagoga som brändes under kristallnatten 1938 men är idag återuppbyggd. Det står att läsa om på den svarta tavlan vid porten.

En bild på församlingshemmet inte långt från synagogan. Den var lika välbevakad.  Vad kostar inte dygnet runt bevakning av en massa poliser med avspärrningar den tyska staten.

Till sist en bild på den gamla judiska kyrkogården. På den svarta skylten står att gravplatsen var i bruk 1672 till 1943 då den förstördes av Gestapo.

Sverige och synnerhet Malmö är en skamfläck när det gäller antisemitismen.

Postat 2012-09-29 15:50 | Läst 4392 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Antisemitismen är stark!

Under min vistelse i Berlin bodde jag i närheten av synagogan. Alla tider på dygnet bevakades den av poliser. Staket stod uppsatta med förbudskyltar mot att parkera fordon.

För några årtionden sen trodde man att antisemitismen tillhörde det förgångna. Men tyvärr blir den allt starkare för varje år som går. Vi ser det här hemma i Sverige liksom överallt i världen.

Den svarta skylten på väggen berättar att det här är samma synagoga som blev förstörd på Kristalnatten 1938, Byggnaden blev raserades av andra världskrigets bombningar men är nu återuppbyggd.

 

Rejäla avspärrningar är uppsatta kring synagogan med skyltar av det här slaget som förbjuder uppställning av fordon och andra föremål.

I närheten finns ett församlingshus som tillhör synagogen som är bevakat på samma sätt med avstärrningar och poliser.

 

 

Den gamla judiska kyrkogården klarar sig utan polisbevakning. Den blev grundligt förstörd av nazisterna och bara några enstaka gravstenar står kvar. Kyrkogården är idag en vacker oas med marken helt täckt av murgröna.

 

 

Postat 2012-09-26 05:33 | Läst 3566 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Instruktionsbilder för kampsport

Förra veckan fotade jag sånt under Tranebergsbron. Där fanns en spännande och fin miljö för  uppgiften. Nu är jag på jakt efter andra ruffa miljöer. Det får gärna vara klippväggar, betong eller annat som bakgrund och en bra yta att jobba på.

Tacksam för lite tips i Stockholmsområdet!

Här kommer ett exempel på en teknikserie. Den handlar om hur en knivbeväpnad bemöter en attack från en yxbeväpnad.

Ska väl tillägga att jag inte vet ett skvatt om kampsport.

Postat 2012-09-24 09:20 | Läst 3773 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Par i paraplyer

I fredags regnade det i Stockholm. Brukar undvika huvudstadsbesök när det är sånt väder. Men hade ett jobb att fota en väskaffär.  Följaktligen tvingades jag ut i regnet.

Det blev också ett par bilder på paraplyfolket. Det är ju inte så kul med en figur utan man vill ju gärna ha ett par i bild.- par i paraplyer således

Det här är första bilden. Tagen på Nybrogatan vid en av ingångarna till Östermalmshallen.

 

 

Sen gick jag förbi Plattan och såg den här bilden. När jag la upp den på devArt så blev det fyratusen besök på ett par dar och massor med härliga omdömen och favoriter. På Fotosidan var det knappt någon som märkte bilden. Men så är väl Plattan lite utslitet som motiv men inte för den "internationella publiken" så att säga.

 

 

Som regel brukar jag hålla mig inne med kameran när det regnar. Men det får nog bli  fotopromenader i sånt väder också. På fredag drar jag till Berlin för en veckovistelse  och man får väl hoppas på regnväder istället för solsken då!

 Väskaffären då? Om ni vill handla fina väskor så besök Harges i Fältöversten vid Karlaplan.

 

 

 

Postat 2012-09-04 08:48 | Läst 4550 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera