Nisseblogg

Gatufotograf

Får en motorcykel se ut hursomhelst?

Naturligtvis inte! Men jag blev förvånad över uppfinningsrikedomen hos motorcykelägare i helgen. Der gällde Honda Goldwing som är en stor motorcykel med 1800 cc motor, mycket plåt, granna färger och massor av tillbehör.

Motorcyklarna stod tätt packade på Fristadstorget i Eskilstuna. Vädret var vackert. Rockmusik live dånade över torget. Jag fick använda 10 mm på min Sigma 10-20 mm  för att komma åt och ta bilder.

Om man är hundägare så ska man givetvis inte lämna hunden hemma. Istället så drar man en hundkoja i plåt och på hjul efter motorcykeln. Hunden verkade va rätt nöjd med att få följa med så här.

 

 

 

Och har man småbarn kan dom också följa med i en liten husvagn efter kärran. De kan ha det rätt bekvämt av allt att döma. Här tittar en liten tjejj yrvaken ut.

Annars verkar det där med motorcyklar mest vara en seniorgrej av deltagarnas ålder att döma så det är kul att se hur barnfamiljerna anpassar sig till motorcykellivet.

 

 

Mamman var i varje fall fullt påklädd och satt på plats på det jättelika ekipaget.

 

 

Det här var en praktisk grej om man skulle få motorstopp. Man har liksom en motorcykeljolle med sig. Det är bara att koppla loss den och köra iväg och skaffa hjälp eller hämta bensin med.

 

 

Och så här såg hela ekipaget ut framifrån. Trollet hette ekipaget och hade försetts med diverse trollmålningar på cykel, sidovagn, släpvagn och jolle.

 

 

 

Dom här två gubbarna hade smak för vinröda färger. Och han med kryckorna hade väl lämnat biken hemma efter senaste kullkörningen.

 

 

 

Det är viktigt med säkerheten. Den här killen hade en stödskena för sin hårsvans. Förebygger väl att man bryter håret av sig vid en olycka.

 

 

En sista bild på hur motorcyklarna stod uppradade på Fristadstorget med Stadshuset i bakgrunden. Det var Honda Gold Wing inte bara från hela Sverige utan också från Finland, Norge, Tyskland, Frankrike. Det vara medlemmar i Honda Gold Wing Club.

Här är en länk till deras hemsida förresten som jag fann på nätet http://gwcs.se/

 

 

Det var allt från Eskilstunas horisont för idag.

 

Postat 2011-08-07 07:20 | Läst 11891 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera