Nisseblogg

Gatufotograf

En bild med 390.000 visningar

Min blogg på Fotosidan röner ingen större uppmärksamhet. Spelar ingen roll. Liksom Erik Madsén skrev igår så bloggar man för sitt eget nöjes skull.

Under tio års tid hr jag publicerat bilder på DeviantArt. Här finns medlemmar över hela världen. För mig är det kul att knyta internationella kontakter när det gäller gatufoto. Se hur man lever i andra länder genom de fotografier som läggs ut.  

Förra veckan publicerade jag den här bilden. Idag har den haft 390.000 besökare. Rekordnotering för mig. Ofta har en bild några hundra besökare och som mest 10k - 20k.

Hur kom bilden till? 2019 passerade jag som hastigast den här damen i Rom. Närmade mig henne och tog rutinmässigt fotot från höften. Ingen aning vem hon är. Verkade uppklädd för fest - kanske ett bröllop. 

Postat 2021-11-30 07:39 | Läst 1259 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tusen gamla lergubbar!

Varit krasslig en tid men känner nu att fotopromenaderna kan börja igen. Viktigt för motionen.

I Stockholm finns en bra rastplats. Medelhavsmuseet vid Gustav Adolfs torg. Ett lagom stort museum med föremål jag gillar. Mitt i centrum. Bara att slinka in när man har vägarna förbi.

Som regel börjar jag med att vila benen framför en stor glasmonter med tusen uppställda lerfigurer. Från en kultplats på Cypern som användes 1200 - 100 f.Kr. Sen är det dags för en paus framför de här stora gudabilderna.

Gillar att betrakta såna här grejor. Utan att ha någon egentlig kunskap om historiska fakta och sånt.  

Museets övervåning rymmer "Bagdad Café". Fint ställe att luncha på. Anrik miljö.  På bortre väggen syns ett porträtt på gamle kungen.  Bara det känns lite extra.

Postat 2021-11-29 10:00 | Läst 855 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dags att tänka efter

  

En bild från Rom. En man granskar ett kvitto på inköp han gjort i butiken. Det gav mig tillfälle att gå fram till honom och ta en närbild. Hittade den igår i arkivet. 

Under några månader har jag dagligen publicerat blogginlägg här på Fotosidan. Med bilder från mina fotopromenader. Det har varit kul. 

Sista tiden har jag känt mig trött och besvärad av fysisk aktivitet. Vid ett läkarbesök nyligen konstaterades kärlkramp. I förrgår gjordes ett ingrepp. Läkarna förklarade mig sedan botad. Åkomman var av lindrig art. I rehabiliteringen ingår sedan god fysisk aktivitet. 

Jag får nu som mannen på bilden vara rannsakande och tänka efter vilken plats jag vill ge fotograferandet. En tids uppehåll i bloggandet blir det i varje fall.

Bifogar "dragbilden". Prövades först på bloggen men tog bort den och ersatte med bilden ovan på mannen med receptet. Den första bilden blev kvar på nåt konstigt sätt.

Bilden nedan är också från Rom. En lördag då paradgatan el Corso är fylld med helgdagsklädda italienare.  Jag placerade mig just här för att fånga spännande närbilder på förbipasserande i motljus.

Postat 2021-11-05 13:07 | Läst 1496 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera