Nisseblogg

Gatufotograf

Varför fotar jag om samma motiv igen och igen?

Inget medvetet val i mitt gatufoto. Upptäcker det i efterhand när jag tittar på bilderna.  Senast var det temat hjul som spökat i hjärnan.

När jag kom hem upptäckte jag att det fanns en massa meningslösa bilder på rullatorer, barnvagnar, dramatare osv.  Men några bilder med hjul stack ut.

Den här killen kom körande i full fart över Hötorget.  Det gick så fort att jag knappt hann få upp kameran innan killen var försvunnen.  Kanske nån form av cykelbud. Man kan ju leka med tanken på  flykt efter en klädstöld.

 

 

Första gången jag ser  en sån här stor barnvagn med en last på sex ungar. Och som råkar möta ett ensamt barn i vanlig barnvagn med båda föräldrarna. "Titta " ropade ett av barnen i jumbo-barnvagnen och pekar.

Bilden kan väl handla om kollektiva eller enskilda transporter. Eller kanske om privat eller offentlig barnomsorg.  Och den eviga frågan – vilket är bäst.

 

 

I Gamla stan följde jag efter en mystisk dam i svart som drog på en vagn med konstiga fyrkantiga grejer på. Undrar var det var.  Mannen betraktar mig lite förvånat när jag står och tar några bilder strax bakom henne.

 

 

Kanske är det så att det triggar fantasin när man möter en människa som släpar något på en vagn. Det väcker frågor.  Vad är innehållet. Vad är ändamålet? Varifrån kommer personen och vart är den på väg? Alla frågor lämnas givetvis obesvarade.

Den här mannen. Som kommer med IKEA-kassar på en liten vagn bärande på en sparkcykel. Förtjust leende. Och en liten pojke med cykel i skylten fick jag också med.

 

  

När jag satt vid en busshållplats på Söder kom två killar bärande en soffa. Plötsligt satte dom ned soffan på marken. Den ena killen sprang tillbaka och hämtade en rullbräda. För att lösa transporten av soffan på det här viset.

 

 

 

Efter att jag tagit bilden ropade och viftade jag uppmuntrande med armarna. Dom såg inte åt mitt håll. Det dom gjorde fordrade koncentration.

I gatufoto ska fotografen hitta motiv i ett kaotiskt myller. Kanske det är en tillgång att välja ett tema för fotograferandet. Även om det sker omedvetet.

 

 

 

 

Postat 2012-04-01 05:59 | Läst 3264 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera