Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Liten tävlingsframgång

The Everyman Photo Contest är en årlig internationell fototävling som med sin tillbakalutade stil helt passar mitt kynne. Inga stora priser eller berömmelse väntar segraren. Blott nöjet att få deltaga. Tävlingen försiggår i sex klasser: People/Portrait, Black/White, Macro/Abstract, Landscapes/Nature, Travel/Architecture och From the attic. Man får bara bidra med två bidrag om man inte har en bild för specialkategorin From the attic. Då får man bidra med tre bilder.

Bilderna får inte vara manipulerade annat än vad som kan betraktas som vanligt mörkrumsarbete. Den är bara öppen för amatörer.

Bilderna nedan var mina bidrag. 

 

  

Fall i kategorin Landscapes/Nature. Visad på kategorins resultatsida.

  
No more trains i kategorin Travel/Architecture. Oplacerad.

 
   
Me and my parents 1954 i kategorin From the attic. Oplacerad.

Nästa år kanske du är med i The Evereyman Photo Contest

Postat 2008-12-14 14:10 | Läst 5925 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blixtar och dunder!

På självaste Nobeldagen passar det väl extra bra att skriva om sånt som exploderar. Men först ett litet landsändaskämt.

 

-Vet du varför en dalslänning kammar sig och tar på sig finkläder när det åskar och blixtrar?

-Nä

-Han tror att han ska fotograferas!

 

För en tid sedan hade jag problem med att hitta blixtlampor och batteri till min gamla Brownie Flash IV's blixt. Den har ju fast bländare 14 och fast tid på 1/50 s så är det inte vackert väder får man skapa det med en blixt. Internet är en underbar källa när man letar efter allt möjligt som har funnits på jorden. I Danmark hittade jag batteribyen.dk som har allt man kan önska i batteriväg (tror jag). I all fall hade de ett passande 15V batteri till min blixt. Blixtlampor var värre. På blixten finns angivet ett par typer som inte passar! Så det blev till att gissa lite. Jag är ju ingenjör så att kartlägga de tekniska förutsättningarna var ju lätt. Men att hitta motsvarande lampa som passar i hålet var en helt annan sak. Slutligen hittade jag en passande lampa med helt annan beteckning, AG1B, på ebay i Australien! Lyckligtvis fanns möjligheten att köpa direkt utan att bjuda först så det gjorde jag. (Frakten kostade mer än lamporna). Häromdagen kom de och idag small det! Jag måste ju prova och det fungerade! Dagens första salut till Nobels minne blev en exploderande blixtlampa från Australien.

 

Brownie Flash IV med nybränd lampa. 7 lampor kvar...

Postat 2008-12-10 10:51 | Läst 8948 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Juletid = julkonserter

Vad vore julen utan åtminstone en julkonsert. Därför vill jag informera om två stycken. Den ena går av stapeln på söndag kl 18 i Immanuelskyrkan på Kungsstensgatan 17 i Stockholm. Vox Immanuel, Jubilee Choir och Immanuel Brass står för musiken. Ett Luciatåg framträder också mitt i konserten med luciasånger.

Den andra är i Trollbäckens kyrka på tisdag den 16:e kl 19. Tyresökören och Immanuel Brass konserterar. Så vitt jag vet är det inte fotoförbud så ta gärna med din kamera för att minnas musiken visuellt. Det blir nog mycket ISO är jag rädd =)

Här är en bild från ett annat musikaliskt sammanhang utan julmusik. (Jag vill ju ha med minst en bild i blogginläggen)

Redo för performance.

Just nu är jag däckad av en kraftig förkylning men med goda råd och dunderkurer är jag fit for play på söndag.

Postat 2008-12-09 13:14 | Läst 8190 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidig Lucia

Vi återvände till Drottningholms julmarknad idag för lite inköp i slottets butiker. Det visade sig att teaterns butik bara hade öppet dessa två dagar. Nästa gång i mars. Frugan ville ha lite julgrejer till dottern. Dottern klagar över de smaklösa juldekorationerna i Kanada och hon är förtjust i de mer återhållsamma (!?) svenska.

 

Vi passade på att få en tidig Luciaupplevelse också i Drottningholmskyrkan. En lagom mängd välsjungande ungdomar gav publiken en försmak av julens sånger i en utmärkt blandning av både klassisk och modern julmusik.

 

 


Drottningholmskyrkan som den tedde sig igår.

D80 med 400ISO

 

 


Lucia med följe som de tedde sig idag.
Coolpix utan blixt och en massa ISO

Postat 2008-12-07 18:36 | Läst 8807 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Drottningholms julmarknad

Frugans och mina utflykter går gärna utåt Drottningholm, Ekerö och de andra mälaröarna. Idag blev det Drottningholms julmarknad. Vi åkte tidigt för att få bra parkeringsplats men det visade sig att vi nätt och jämt fick någon överhuvudtaget. Vi fick gå en bit men det gjorde ju inget. Här är lite bilder från marknaden som bjöd på mycket julstämning och många smakprov på julens läckerheter.

 

 

Dörrdekorationer i mängd

 

Tomtar så det räcker för många jular

 

Och ljus för många bränder

 


Fina grejer..... men inga kunder. Inte alla gjorde lysande affärer

 

Fåglarna kan också få fira jul med eget julbord

 

Vi köpte med oss lite mat. Jag provade också lite god julfudge men insåg snart mitt misstag. Det kommer att bli en väldigt annorlunda jul utan godis. Saknaden strök som en kall vind genom min själ...

 

Postat 2008-12-06 21:30 | Läst 9520 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa