Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Rolleiflexen i vinteride

Sista rullen för i år blev en FP4+

Rolleiflexen har varit , och är, en av de trevligaste apparater jag fotat med genom åren. Slutaren gav upp för ett par år sedan men fick vård av Kalle  i Täby och fungerar finfint sedan dess. Nu lär den fungera en generation till.

Jag har ett evigt pågående projekt (som jag i hemlighet hoppas göra en bok av) med temat Temporär arkitektur. För ett par veckor sedan flyttade en sån där temporär arkitektur in alldeles i närheten av där jag bor. En mindre stad av containrar. Jag har redan tagit många färgbilder av den ur olika vinklar men den här gången tänkte jag köra den svartvita rullen som suttit ett tag i Rolleiflexen för att sedan låta den vila över vintern. Jag väntade bara på det rätta vädret. Idag hände det men försvann lika fort som det kom.Och jag upptäckte att en del containrar redan hade försvunnit. Jag tog mina bilder ändå. Framkallade och skannade nyss.

Här på huvudgatan i containerstaden syns det redan att en del "hus" försvunnit.

Det här var ett parhus

Eders hängivne

Postat 2017-09-16 21:07 | Läst 9123 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blixtlampor

Om att hitta dem till bra priser

Jag har köpt på mig blixtlampor till Contaflexens blixt från ebay i Tyskland och Tradera. Ebay i Tyskland har oftast relevanta priser på fotoutrustning (till skillnad från amerikanerna) men när det gäller blixtlampor verkar alla  tro att de är eftertraktade samlarobjekt. Med tiden blir de för all del det men inte nu. Tradera har en annan prisbild och här kan man göra fynd på blixtlampor. De billigaste jag fått tag på var ett större parti (60 st) där styckpriset hamnade på 2,50 kr. De dyraste köpte jag från ebay (misstag), 10 st för 11,40 kr/st. Sammanlagt har jag köpt 150 blixtlampor till ett medelpris strax under 4 kr/st. Jag tänker förstås att använda dem. Samlarvärdet lär inte stiga nämnvärt under min resterande livstid. Det är lika bra att roa sig med dem.

Eders hängivne

Postat 2017-09-05 20:54 | Läst 4025 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera