Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Större bilder

Om det lilla storformatet

För några år sedan lånade jag en 4"x5" storformatkamera av en kollega, Jag hade den ett par år innan han ville ha den tillbaka. Han skulle sälja den. På den tiden hade jag inte tillräckligt med pengar så jag lämnade tillbaka den. Jag hade tagit ett 40-tal bilder på ett par år. Här är blogginlägget. Och några svartvita bilder.

 

 

Ja, jag vet. Underexponerad.

För några veckor sedan ringde han mig i ett annat ärende och då frågade jag om han hade den kvar. Jodå, han hade inte ansträngt sig särskilt för att bli av med den. Mycket annat blev sålt men inte den. Var jag intresserad? Jodå. Men han ville sälja allt, hela kitet så jag fick ett mail med alla delar och prissättning. Inte mycket att säga om det. Det var ett hyggligt pris för allt. Kamera, sex objektiv, filmkassetter och en hel del tillbehör. Jag slog till. I lördags hämtade jag allt och redan dessförinnan hade jag beställt bladfilm från Macodirekt. Min nya favoritfilm Acros 100.

Det här är långsam och meditativ fotografering så ni lär få vänta på bilder. Jag är f ö inte särskilt produktiv på vintern. Men bara våren närmar sig ger jag mig nog ut.

 

Eders hängivne

PS
Kameran är en Toyo Field 45CF 

Postat 2014-01-26 18:37 | Läst 6470 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mera 85 mm

Om mitt andra ekipage

Mitt förra ekipage har jag just börjat använda så det blir inga bilder ännu. Nu har jag satt ihop konfiguration nummer två som kan köras parallellt med den första. Jag hade ju satt i en färgfilm i den förra så i den här har jag satt i en svartvit film, Neopan Acros 100. Den här filmen är just nu min favorit på grund av sitt fina korn och vackra tonomfång, särskilt när man kör den i stående framkallning. Det blir grymt fina negativ.

Olympus OM-2n med Zuiko f2/85 och Acros 100. Jag pressar lite till 160 som jag brukar.

Eders hängivne

PS
Snart presenterar jag ett tredje ekipage. Det digitala alternativet med ett objektiv som jag kan använda på ett hus för film också om jag vill. Stay tuned. Det är en grym glugg nästa gång. Också. 

Postat 2014-01-19 14:35 | Läst 7551 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera