FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En ung naken kvinna


Anthus pratensis. Friskala, Åbo midsommardagen 22.6.2013. Foto: Håkan Eklund.

I husets bokhyllor finns minst ett hundratal olästa böcker; jag älskar att söka upp något speciellt när läslusten infinner sig. Som nu i dag. Efter ett glas rött kände jag att nu vill jag bara hitta något lättläst och njutsamt, fick ögonen på Arja Saijonmaas "En ung naken kvinna. Mitt grekiska darma" (2011), och nu är jag på kroken. Kan inte lämna boken och berättelsen. Hänförd.

I boken berättar hon om sitt liv, om mötet med Mikis Theodorakis 1972, som kom att förändra hennes karriär och hennes livsfilosofi. En underbar berättelse, trots att jag ännu bara hunnit halvvägs.

Mitt enda "möte" med Arja live härstammar från Visby sommaren 1984. Jag och fru Anita klättrade på murar för att hitta nya fotovinklar när Arja Saijonmaa höll konsert någonstans i stan, utomhus. Sången bar genom sommarkvällen, över hela stan. Och vi har dansat sirtaki till denna musik med en rospigg från Väddö i vårt hem på Fijöarna 1986.

Mellan läsandet har vi hunnit med en två timmars fotvandring ute på ön Runsala och jag vandrade i kväll ner till strandängarna vid Friskalaviken för att fotografera kor, och en ensam ängspiplärka (ovan).

Nr 173/365.

Inlagt 2013-06-22 22:37 | Läst 4194 ggr. | Permalink
Hej Håkan.
Jag undrar hur många av de 223 läsare har fångats av din rubrik? Jag gjorde inte :-)
m.v.h. Erik / DK
Svar från Håkan Eklund 2013-06-23 21:27
Det tänkte jag inte på; men visst - dylika rubriker brukar locka ...
- Hawk
Puh tur jag int läste titeln innan jag gav mig in till dig Håkan ;=))
En underbar bild på lärkan å Säger som Arja, "jag vill tacka livet"

Mvh Roger
Svar från Håkan Eklund 2013-06-23 21:29
Ja, boken är mycket intressant! Stormläser. Har ännu inte kommit underfund med titeln; det "nakna" syftar nog inte på nakenhet utan kläder ... Kanske jag hittar svaret så småningom.
- Hawk