** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Så mycken falskhet ...


Kunde vara Lenin, eller Jeltsin. Borås, augusti 2013. Foto: Håkan Eklund.

För att förstå nuet och situationen i olika länder, behöver man kunskap om dess historia. För att förstå maktmänniskor behöver man kunskap om deras personhistoria.

Det som jag nu läser om president Putin i boken "Mannen utan ansikte" är som att läsa en thriller och det som författaren Masha Gessen hittat om den mannen är skrämmande. Och då har jag bara hunnit till sidan 176 och år 1993. Men herr P har redan avslöjats ligga bakom både statskupp (Augustikuppen 1991) och en massa  fuskkontrakt när man började "sälja ut" ryska råvaror (som enl. exporttillstånd skulle bytas mot livsmedel, som aldrig kunde spåras ...) där pengarna försvann på olika sätt.

Varför läsa uppdiktade historier (romaner, deckare) när faktalitteratur som dokumenterar verkligheten är lika spännande? Tillika är detta tragiskt. Där man med ens tappar respekten för så mycket.

Det mesta omkring oss tycks ju bara vara falskhet och bedrägerier, bakom vackert polerade fasader. Och det gäller allt från politiker till livsmedel och naturexploatering.

Inlagt 2013-08-19 20:06 | Läst 1262 ggr. | Permalink