FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nära att missa


Big smile. Hansa shoppingcenter, Åbo. 28.8.2013. Foto: Håkan Eklund.

Ibland hänger inte tanken med, som när jag mötte killen ovan. Jag var på väg till bokhandeln efter jobbet för att köpa Lennart Pehrsons "Ni har klockorna - vi har tiden. USA efter 11 september" när killen kom emot och frågade om jag vill ta en bild?, när han såg min kamera som alltid är med - och jag bara skakade rutinmässigt på huvudet och gick vidare. (Vilken idiot!!!).

Sekunden senare tände det till, visst kan jag väl ta en bild om någon vill bli fotograferad, jag hade ju ännu inte tagit dagens bild. Jag stannade upp, och lyckades vinka till mig killen på nytt och sade att visst kan jag ta en bild om han vill. Vi råkade stå bredvid en stor neonupplyst reklambild (med en massa reflexer) - och där ställde han sig som på beställning. Som om han tänkte för mig.

Och vilket härligt leende! Killen såg urmysig ut. Jag visade honom bilden på displayen, och det var han nöjd med.

Men visst tusan kunde jag ha frågat en adress att skicka bilden till, kom jag sen på ... Kanske jag stöter på honom någon dag.

Lärdom:
1) ha alltid kameran redo
2) använd den! - speciellt om någon frivilligt ställer upp som modell ...

Nr 240/365.

Inlagt 2013-08-28 18:31 | Läst 4426 ggr. | Permalink
Mycket fin bild! Mvh,LO
Svar från Håkan Eklund 2013-08-29 13:01
Enkelt, men effektivt.
- Hawk
Skön bild :) Snacka om ögonblick! Allt gott
Svar från Håkan Eklund 2013-08-29 13:02
Det är intressant hur enkelt det kan vara ibland; och detta sade jag först nej till, intuitivt (har tillbringat för många år i u-länder, där någon hela tiden ryckte en i ärmen ...).
- Hawk