FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Skynda, skynda


Helsingfors järnvägsstation. 31.10.2013. Foto: Håkan Eklund.

Enda bilden idag. Får duga.

Med tåg i mörker till H.fors i morse, sen skynda till Riddargatan för ett tidskriftsseminarium. Under sen eftermiddag fick jag bryta upp direkt från avslutande paneldebatt och skynda tillbaka till järnvägsstationen för att hinna med tåget hem till Åbo.

Hann ta några bilder innan jag bordade; trots medioker pangpåbild håller den "enbildomdagenprojektet" vid liv.

Tidskriftsseminariet arrangerat av Svenska litteratursällskapet i Finland (http://www.sls.fi/) var givande. Fick några nya intressanta kontakter. Vi diskuterade överlevnad och eventuell framtid för alla små (och olönsamma) finlandssvenska tidskrifter. Trots att vi svenskspråkiga bara utgör 5 procent av landets befolkning ges det ut ett 100-tal tidskrifter på svenska i Finland; vi vill trots allt leva 100 procent ...

Det vill säga:  ha tillgång till olika typer av litteratur, tidskrifter, dagspress etc. också på svenska i Finland. Som dokumenterar vår värld.

I de flesta sammanhang innebär mångfald stabilitet, så är det också i vår "kulturvärld". Det är bättre med många små än ett fåtal stora (tidskrifter). Den dag den kulturella mångfalden försvinner, försvinner också mycket av själen i det som vi kallar Svenskfinland.

Nr 304/365.

Inlagt 2013-10-31 20:28 | Läst 4510 ggr. | Permalink
Bild 365 idag ser jag. How come? Ha det fint, LO
ok, nu är dagen fixad ...
- hawk
Enda bilden men dock med fint djup och det gillas!